Carregant dades
un moment, si us plau

#SalvemLoDelta, mobilitza’t!

25 gener 2023

#SalvemloDelta

3 anys del Glòria. Solucions, ja!

El passat 20 de gener es van complir tres anys del temporal Glòria. Aquell temporal va evidenciar la fragilitat del Delta de l’Ebre. Després de dècades de polítiques hidràuliques basades en grans regadius, embassaments i transvasaments, han deixat el riu sense cabals i el delta sense sediments. L’enfonsament i la mort del Delta de l’Ebre serà un fracàs col·lectiu i una mostra de la inacció davant l’emergència climàtica que vivim.

En aquests tres anys, malgrat l’enrenou mediàtic del moment i de petits avenços, el Delta de l’Ebre segueix sense tenir un pla d’actuacions que abordi tant els problemes que hi ha a la costa amb l’erosió i regressió, com l’enfonsament de la plana deltaica.

El Delta necessita un pla de protecció clar i concret, com tenen al Mar Menor. Un pla dotat de pressupost i cronograma d’actuacions que resolguin de manera integral els problemes històrics ocasionats per la gestió de la conca que s’ha fet en les darreres dècades, especialment, per la reducció de cabals sòlids i líquids que baixen pel riu. Aquests problemes estan agreujats per la pujada del nivell del mar per l’escalfament global del planeta i l’emergència climàtica.

Lo riu i el delta et necessiten, participa!

  • Dijous 26 de gener

Conferència online: “Quant costa un embassament? El cas del recreixement de yesa”

Amb Miguel Solana (Asociación Río Aragón) i Matilde Font (PDE). 

  • Diumenge 5 de febrer

Dia mundial de les zones humides

Acció al Delta de l’Ebre

Convoquen: PDE, Picampall i SEO Birdlife

  • Dijous 9 de febrer

Acció a la Plaça Sant Jaume (BCN)

Convoquen: PDE, Diàspora Ebrenca, Xarxa per la Justícia Climàtic i Aigua és Vida

  • Diumenge 12 de febrer

Manifestació #SalvemLoDelta

3 anys després del Glòria. Solucions, ja!

entre Sant Jaume d’Enveja i Deltebre

 

Què pots fer tu?

Recent posts

    Leave a comment

    Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

    Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.