Bloc de la PDE
Header

Com tots el anys, la PDE participarem en l’ofrena de flors i fruits de les festes de la Cinta de Tortosa.

Si ens vols acompanyar tu també, només cal que et posis la samarreta blava del nus i facis cap al lloc de concentració.

Sortida a les 20.00 h de la Pl. Mòssen Sol al Rastre.

Gràcies, t’esperem!!

cintanus

Gràcies Europa!!

15 juliol 2016 | Publicat per adminpde en General - (0 Comentaris)

variat

Un dels eixos importants en la defensa de l’Ebre sempre ha sigut les institucions i directives europees. Un dia de juliol al 2012, ara fa 4 anys, vam presentar una Petició al Parlament Europeu sobre l’incompliment de les directives. Després vam aportar moltíssima informació suplementari, vam recollir 12.000 signatures, i vam anar a 3 sessions al Parlament per defensar la nostra Petició. Gairebé 4 anys de lobby ebrenc, en públic i en privat, finalment va donar el seu fruit al febrer quan vam aconseguir que una delegació de la Comissió de Peticions visités el Delta per estudiar el tema in situ. Per a rebre aquesta visita, vam preparar la manifestació d’Amposta de 50.000 persones, per deixar clar que els nous plans per a l’Ebre del govern espanyol provocarien un conflicte ambiental i social, i per demanar el suport de Brussel•les. Ahir (13 juliol) van aprovar i publicar l’informe d’aquesta visita, un informe on demanen clarament que la Comissió Europea rebutge el pla i insten el govern espanyol a retirar-lo. Hem fet un gran pas endavant – tot gràcies als anys de feina, de viatges, de contactes, de manifestacions, d’actes lúdics, de les recollides de diners, de les xerrades per difondre el problemàtica de l’Ebre – aquí moltíssima gent ha posat el seu gra de sorra i avui toca felicitar a tothom! Felicitats! Ara, a continuar!

Plataforma en Defensa de l’Ebre

La Sala Anna Politkóvskaia del Parlament Europeu a Brussel·les s’ha vestit este dimecres amb el nus antitrasnvasista per escenificar la unitat d’acció entre la Plataforma en Defensa de l’Ebre i els eurodiputats catalans que han promogut l’esmena conjunta contra el pla de conca.

foto brusselles

L’informe del Comitè de Peticions, que no és vinculant, demanarà a la Comissió Europea que rebutge el polèmic pla per proposar un cabal insuficient

Victòria antitransvasista al cor d’Europa. La Comissió de Peticions del Parlament Europeu ha acordat reclamar a la Comissió Europea que rebutge el pla de Conca de l’Ebre. Una resolució política no vinculant, però que marca “un punt d’inflexió” que pot ser del tot determinant en la lluita antitransvasista, segons ha expressat la Plataforma en Defensa de l’Ebre.

La Comissió de Peticions del Parlament Europeu ha aprovat per 22 vots a favor i 9 en contra l’informe de redactat per la delegació d’eurodiputats que van visitar el Delta al febrer en el que es reclama a la Comissió que es “supervise de prop la forma en què s’aplica la legislació europea relativa als plans hidrològics de conca a Espanya” i s’insta a realitzar un estudi “independent” per establir els cabals ecològics.

No només això, sinó que la Comissió també s’ha pronunciat amb 19 vots a favor i 12 en contra a favor de l’esmena conjunta crítica promoguda pels eurodiputats Francesc Gambús (independent, exmembre d’Unió), Javi López (PSC), Marina Albiol i Ángela Vallina (IU) Ernest Urtasun (ICV), Ramon Tremosa (CDC), Josep Maria Terricabras (ERC) i l’eurodiputat de necat, Ernest Maragall, en la qual s’ha reclamat a la Comissió Europea que “rebutge el segon cicle de plans hidrològics de conca presentat pel Govern espanyol” perquè no aborden “totes les deficiències identificades per la Comissió al març de 2015 dins de els plans del primer cicle “i per tant no compleixen la directiva marc sobre aigua.

Una bufetada en tota regla, doncs, a les polítiques hídriques del PP espanyol. Ja que, malgrat no tenir un paper vinculant, tant el redactor de l’informe l’eslovac Pál Csáky (Partit Popular Europeu) com els eurodiputats catalans impulsors de l’esmena coincideixen a afirmar que el pronunciament d’avui del Parlament constitueix una base “important”, per al pronunciament que, amb tota probabilitat, la Comissió Europea farà públic la propera tardor sobre els plans de conca espanyols.

El pronunciament d’este dimecres del Parlament Europeu també ha fet palesa la divisió en el si del Partit Popular Europeu. Avui, alguns dels eurodiputats titulars en la comissió de diferents països no han assistit al ple i han estat sunstituïts per eurodiputats del PP espanyol. Una maniobra que els populars espanyols han fet servir per assegurar-se la unitat de vot, però que no ha estat efectiva en el cas del redactor de l’informe Pál Csáky, que a diferencia dels representants del Partir Popular espanyol ha votat a favor de l’informe i de l’esmena promoguda pels eurodiputats catalans.

Retallada d’última hora

Malgrat el revés europeu als plans de conca espanyol, el PP, els socialistes i liberals han aconseguit descafeïnar a última hora l’informe. Una de les esmenes (del total de 36) aprovades este dimecres rebaixa el to de la primera recomanació del projecte d’informe, que demanava canviar “completament” el model de gestió dels recursos hídrics a Espanya, i “donar prioritat als requisits mediambientals enfront dels socioeconòmics”. L’esmena de compromís pactada entre populars, liberals i socialistes defensa que “la gestió de l’aigua ha de ser reavaluada en línia amb els requisits” de la directiva marc sobre aigua i els plans de conca hidrològics.

Aguaita.cat