Bloc de la PDE
Header

Loteria de nadal de la PDE

13 octubre 2014 | Publicat per adminpde en Activitats | General - (0 Comentaris)

Com tots els anys la Plataforma en Defensa de l’Ebre fem participacions per a la loteria de nadal.

Ja fa dos anys que estem intentat fer números que siguin de la grossa de Catalunya però per les seves característiques no ens ha estat possible, ja que en la tirada que fem hauriem d’incorporar entre 6/8 números en una sola butlleta.

loterianada 2014

Es juguen 2,50€ per butlleta amb un donatiu de 0,50 per a despeses anuals de la PDE.

Ho podeu trobar als llocs habituals i en tot cas al Mercat Municipal de Tortosa

Denuncien que noha fet els informes requerits pel Parlament sobre les conseqüències del pla al delta de l’Ebre

N

La Plataforma en Defensa de l’Ebre (PDE) retreu al govern de la Generalitat «falta d’interès» en la lluita contra el pla hidrològic de la conca de l’Ebre i la defensa dels interessos de les Terres de l’Ebre.

El pla de conca serà objecte de discussió aquest mes de novembre a Brussel·les entre la Comissió Europea i el govern espanyol. Per demostrar que aquest pla és nociu per a l’Ebre perquè no inclou uns cabals ecològics suficients per al tram final del riu, la Plataforma fa temps que reclama a l’executiu català diversos informes i documents.

En primer lloc, un pla de gestió dels espais del delta de l’Ebre inclosos dins la Xarxa 2000, així com un informe sobre els efectes negatius del pla de conca al territori, a càrrec de l’organisme coordinador de la Xarxa Natura 2000 a Catalunya.

«Però aquest treball no s’ha dut a terme i les conselleries d’Agricultura i Territori i Sostenibilitat ni tan sols han creat aquest organisme», afirmà ahir el portaveu de laPDE, Manolo Tomàs.

La petició d’aquests informes està refrendada per una resolució del Parlament de Catalunya (aprovada per tots els grups a excepció del PP), en la qual també es demana crear una comissió d’experts per treballar, en el marc de la comissió de sostenibilitat de les terres de l’Ebre, en un reforç de la proposta catalana de cabals ambientals.

«Es tracta de competències exclusives de la Generalitat i que a més no costen diners, de manera que entenem que es tracta d’una qüestió de falta de voluntat o d’ineptitud», afirmà Tomàs. La PDE alerta que ja hi ha veus a Catalunya que aposten per transvasaments, «com el de portar aigua del Segre a Barcelona» a través del Segarra Garrigues.

Cañete

Per altra banda, la PDE lamenta que Miguel Arias Cañete sigui nomenat finalment comissari europeu, tot i que celebren que s’hagi quedat fora de les carteres d’Agricultura i Medi Ambient. Des del moviment recorden les polítiques «nefastes» que ha dut a terme «per a les Terres de l’Ebre», promovent el transvasament. Sense Cañete, des del govern de l’Estat s’impulsa igualment un nou pacte nacional de l’aigua que ha de desembocar en un Plan Hidrológico Nacional contra el qual la PDE reforçarà la lluita en els propers mesos, com ho està fent també amb el pla de conca en l’àmbit judicial, polític i social. Així, es plantegen noves mobilitzacions.

M.Millan – diaridetarragona.com

ximo2La Ràpita ha acomiadat, arran d’una malaltia, un dels grans activistes incondicionals contra les agressions que han anat amenaçant en les últimes dècades les Terres de l’Ebre. La mort de Joaquim Esteller, conegut popularment com a Ximo ‘Lo carboner’, està sent molt sentida per les moltes persones que l’havien conegut pel seu activisme en els moviments socials.

Hi ha qui recorda que ja va anar en la seua coneguda ‘mobylette’ a les manifestacions per exigir el tancament i desmantellament de la nuclear de Vandellòs I, als 90. A principis dels 2000, Ximo’Lo carboner’, amb la seua característica barba blanca, una pipa i habitualment vestit amb una camiseta ratllada a l’estiu o el típic impermeable groc de pescador si feia fresca, era un habitual a les assemblees de la Plataforma en Defensa de l’Ebre, on solia intervenir per donar el seu punt de vista, i tampoc es va perdre les nombroses manifestacions contra el transvasament, ni contra el magatzem de gas Castor.

De fet, aguaita.cat encara el va entrevistar ara fa just un any, quan tampoc va fallar a la concentració que la PDE va organitzar a Amposta per rebre el vaixell de l’ONG WWF en el primer acte contra l’aprovació del pla de conca. “Jo voldria no estar aquí, però ens hi ha obligat. No pot ser que aquesta gent que són uns ignorants en rius, en deltes i en pesques ens ho vulguen destrossar tot. Durant mils d’anys el fang arrossegat pel riu han format el Delta i una gran plataforma submarina que arriba des de les Columbretes fins a Barcelona. El Delta i el seu entorn és la zona més rica d’espècies del Mediterrani. Que ara estos senyors diguen que l’aigua es perd al riu,… No té nom”. Ximo no tenia manies ni pèls a la llengua a l’hora d’expressar públicament allò que pensaba.

S.B. aguaita.cat