Bloc de la PDE
Header

Ja tenim en marxa la XVI Piraguada, com sempre demanant més aigua i més sediments per conservar lo Delta.

Reserva’t data i participa en la baixada. REMEM PER L’EBRE un cop més, t’esperem.
XVI piraguadap

12717745_10208741678243197_6906249637664774142_n12662417_10208741691683533_3372802478895795797_n

L’informe elaborat per la comissió de peticions del Parlament Europeu sobre el terreny dictamina que la reducció de cabals que proposa el pla hidrològic afectaria greument el delta i el seu ecosistema.

La comissió de peticions del Parlament Europeu encarregada d’avaluar la viabilitat del pla hidrològic impulsat per govern espanyol entregarà aquesta tarda un informe favorable als interessos de la Plataforma en Defensa de l’Ebre (PDE), segons que ha avançat Catalunya Informació. L’esborrany del text, que no serà aprovat fins al 13 de juliol després que es facin esmenes, és un dur toc d’alerta al govern espanyol i és molt crític amb la gestió de l’aigua. L’informe assenyala el perill que pot suposar pel delta i el seu ecosistema la reducció del cabal, i recomana que es canviï.

Cal recordar que l’informe no és preceptiu i per tant, no és d’obligat compliment pel govern espanyol. Tanmateix, la PDE té planejat de presentar una queixa a la Comissió Europea d’aquí a uns dies, ja que aquest òrgan es reunirà amb el govern espanyol per revisar el Pla validar-lo o no. En aquesta denúncia la PDE vol denunciar l’ incompliment del pla hidrològic de l’Ebre respecte a directives europees. L’objectiu és que Europa obligui el govern espanyol a modificar el pla hidrològic de l’Ebre i a dotar de cabal ambiental necessari a la desembocadura de l’Ebre.

Vilaweb

Flix. Obres de descontaminació del pantà de Flix, que són a la recta final

Flix. Obres de descontaminació del pantà de Flix, que són a la recta final

Les escoltes telefòniques de la Guàrdia Civil revelen que un enginyer de la companyia va proposar llançar “àcid” a l’embassament

L’empresa estatal que depèn del Ministeri de Medi Ambient, Acuamed, que està sota investigació judicial per presumptes irregularitats i suborns en sis adjudicacions, s’hauria plantejat “vessar aigua contaminada al riu Ebre”, a parer de la Guàrdia Civil, segons van informar ahir diverses agències. Aquesta situació s’hauria produït durant els treballs d’Acuamed al pantà de Flix, que hauria encarregat la seva descontaminació a FCC.

La Guàrdia Civil ha analitzat les converses telefòniques entre el delegat d’Acuamed a València, Pablo Martín, i l’enginyer de FCC, David José Blanca, tots dos investigats en el cas. En una conversa sobre els nivells de PH a l’embassament, després que Blanca comentés que la descontaminació era “facileta”, Martín diu: “Fins i tot ens podríem plantejar llançar àcid, llançar clorhídric, directament a l’embassament”. Proposta a la qual Blanca respon: “Està sobre la taula, però s’hauria de fer una mica ordenadament.”

El mateix enginyer comenta: “Nosaltres som del formigó i el ferro”, i hi afegeix: “Nosaltres, sense miraments, què faríem? Llançaríem la cisterna de clorhídric, i aquí pau i després glòria.” Finalment, Martín respon: “Agafaríem i, vinga Manolo, llança la mànega flexible”, per acabar afegint-hi: “Com es llança el clor en una piscina? Amb una pastilla.”

Segons la Guàrdia Civil, els plans d’Acuamed s’haurien produït tot i ser conscients de la contaminació existent al pantà. El cos policial, però, desconeix l’abast mediambiental de l’acció.

La investigació sobre les obres de Flix se centraria en indicis que Acuamed hauria inflat els preus de l’obra per beneficiar FCC.

El punt/Avui