Bloc de la PDE
Header

Carta als membres del parlament europeu

30 novembre 2017 | Publicat per adminpde en General - (1 Comentaris)

Dirigit als membres del parlament europeu:

Els escrivim en relació als fets que estan passant últimament a Espanya i a Catalunya i que concretament han tingut efectes sobre la llibertat de dos exparlamentaris del Parlament Europeu.
Consternació és el que sentim les organitzacions sotasignants quan un procés que sorgeix d’unes eleccions democràtiques acaba a les sales dels tribunals i es converteix en un judici polític contra les decisions d’un Parlament democràtic que simplement intentava aplicar el que els partits de govern portaven en els seus programes electorals.
Indignació sentim quan des de les instàncies de l’Estat espanyol s’ha iniciat una campanya d’odi que no només afecta unes institucions democràtiques centenàries de Catalunya sinó que també està focalitzada sobre persones que per la seva trajectòria han destacat per una honradesa i sentit comú que han deixat empremta allà on han desenvolupat la seva feina.
Ens referim, particularment, a l’empresonament per part del Govern d’Espanya dels Honorables senyor Oriol Junqueras i Vies i el senyor Raül Romeva i Rueda, persones que com europarlamentaris van vetllar pel compliment de les normatives comunitàries en aquells casos en què els diversos governs de l’estat espanyol feien cas omís a aquestes normes.
En aquest sentit, han estat dues persones amb un marcat caràcter europeista, que han afavorit la participació ciutadana i han aproximat les institucions comunitàries als col·lectius socials tant de Catalunya com de la resta de l’Estat espanyol que ens hem vist afectats per l’incompliment del Regne de Espanya en temes ambientals i socials.
En el seu bagatge compten amb extensos treballs en els camps dels drets humans, relacions internacionals, resolució de conflictes, pau, desenvolupament i cooperació.
Apel·lem doncs, al seu sentit democràtic i defensor dels drets humans més elementals perquè, en la mesura de les seves possibilitats, intervingui davant les institucions que consideri adequades perquè els senyors Oriol Junqueras i Raül Romeva, i també com no, les Conselleres i Consellers de la Generalitat de Catalunya i els presidents d’Omniu i de l’Anc, puguin continuar desenvolupant el seu treball en defensa dels drets i de les llibertats socials a Espanya i a Catalunya amb plena llibertat i dedicació com sempre han fet allà on han estat.

Atentament les ONGs signants:

 Aigua és Vida

 Associació Naturalista de Girona

 Federació d’Ecologistes en Acció de Catalunya

 Grup Defensa del Ter

 Martorell Viu

 Plataforma en Defensa de l’Ebre.

 Plataforma de Defensa de les Terres del Sénia

 Prou Sal

 Xarxa Nova Cultura de l’Aigua.

 

La Plataforma en Defensa de l’Ebre (PDE) va ratificar ahir al Tribunal Suprem, a Madrid, l’informe sobre les repercussions negatives del Pla de Conca del riu Ebre sobre el Delta. El tràmit s’emmarca dins del recurs contenciós administratiu que la plataforma va presentar fa més d’un any, conjuntament amb l’entitat ecologista Depana i una vintena d’administracions ebrenques.

La PDE lamenta l’agressivitat de l’advocat de l’Estat, que els va acusar d’“insolidaris” i de només preocupar-se pel tram final del riu. “Hem dit que ens centrem en la part final perquè és la part més afectada, a causa de les polítiques i els incompliments de les normatives europees”, explica el portaveu, Manolo Tomàs.

Vist per a sentència, la PDE espera una resolució abans d’un mes. Esgotada així la via jurídica, si no es tenen en compte els arguments que defensa l’entitat ecologista, acudiran a Brussel·les, on ja s’estan investigant el de l’Ebre i més de cent plans hidrològics més.

En aquest sentit, segons la PDE, la Comissió Europea havia “recomanat” esgotar la tramitació administrativa a l’Estat espanyol. “Si la sentència surt negativa, la documentació s’incorpora automàticament a la queixa: no perdem res, reforcem la lluita i complim tràmits jurídics”, resumeix el portaveu ebrenc.

Els activistes ebrencs també han aprofitat a Madrid per reunir-se amb representants d’altres entitats i coordinar així la lluita a Europa. També la que s’està teixint davant el nou Pacto Nacional del Agua. Tot i les peticions de reunions, la PDE se sent ignorada. També lamenta la manca de suport i la “desídia” al territori.

ebredigital.cat

Davant dels fets ocorreguts el dia d’ahir, la Plataforma en Defensa de l’Ebre ens veiem en la obligació de manifestar:

 

Comunicat davant dels greus fets que estan passant al nostre País 

Com tradicionalment és sabut la PDE tenim com a eix central i únic la defensa del Riu, el Delta i el futur de les Terres de l’Ebre en qualsevol circumstància política i durant la nostra trajectòria mai ens hem apartat d’aquest objectiu.

Actualment a Catalunya estem vivint una situació que traspassa el que hem conegut fins ara:

Més de 700 alcaldes processats, institucions intervingudes, autoritats detingudes, fiscals aparentment desbocats, vaixells plens de policies als molls, mitjans de comunicació i empreses registrades policialment, un president de govern central amenaçant de “coses pitjors”…

Tot per evitar que en un Referèndum convocat pel nostre govern, la població catalana puguem  decidir el model territorial que volem adoptar.

Entenem que estem vivint una situació molt greu i altament extraordinària on la societat catalana en general i l’ebrenca en particular veiem anul·lats els nostres drets democràtics.

Seguim i seguirem  lluitant per la defensa del Riu, el Delta i el futur del territori i demanem a la gent de les Terres de l’Ebre que l’1 d’octubre surti de casa, que es faci veure i que vagi a votar per exercir el dret a decidir, en defensa de la democràcia i de la llibertat.

Visca les Terres de l’Ebre !

 

Plataforma en Defensa de l’Ebre

Tortosa 21 de setembre de 2017