Bloc de la PDE
Header
El divendres 19 d’abril les bicicletes de la Marxa de l’Ebre arribaran a Flix i recorreran diferents pobles de les Terres de l’Ebre fins arribar a Tortosa el diumenge 21. Les diferents plataformes del territori duran a terme accions de denuncia i sensibilització durant el recorregut, com la Ribera Digna, Flix Net, la Plataforma per la Defensa de la Terra Alta, Riu Siurana Viu o el GEPEC. Des de la Plataforma en Defensa de l’Ebre es fa una crida a participar-hi i a pedalar pel riu i el territori.

El tram final de la marxa entrarà a terres catalanes el proper divendres 19 d’abril, procedent de Fabara, destí a Flix on seran rebuts per les plataformes de la Terra Alta, Flix Net i Ribera Digna, que els donaran a conèixer les problemàtiques de la contaminació de l’embassament de Flix i del nou abocador de Riba-Roja d’Ebre. Prèviament es passarà per la nuclear d’Ascó.

El dissabte 20 el recorregut serà de Flix a Xerta, amb parades a Garcia en la confluència de l’Ebre amb el Siurana, on es denunciarà la manca de cabals ecològics per aquest riu fruit del transvasament de Siurana-Riudecanyes amb la Plataforma Siurana Viu i el GEPEC. Posteriorment, a Miravet, plaça emblemàtica en la lluita pel territori, seran rebuts per la Plataforma en Defensa de l’Ebre, que recollirà el testimoni de les plataformes precedents. Per la tarda la marxa arribarà a l’Assut de Xerta on es denunciarà el transvasament de l’Ebre cap al sud amb les obres del Canal Xerta-Sénia.

El diumenge 21 el recorregut serà entre Xerta i Tortosa, acabarà amb un vermut popular a l’embarcador del Club de rem Tortosa.

Recorregut i horaris de la marxa al tram català:

· Divendres 19: FABARA-FLIX

  9:00 Fabara- Gandesa (41 km)

13:00 Gandesa (dinar). Rebuda per la Plataforma per la defensa de la Terra Alta

“Estimem la Terra Alta, prou massificació eòlica”

15:00 Gandesa-Ascó (21,8 km)

16:30 Ascó

17:00 Sortida direcció Flix (6,7 km)

18:00 Arribada a Flix i rebuda per les plataformes locals de Ribera digna i FlixNet.

“Per una Ribera Neta”

Sopar i dormir: Alberg

· Dissabte 20: FLIX-XERTA

10:30 Flix-Garcia (16,1  km)

11:30 Garcia confluència Ebre-Siurana Rebuda Plataforma Siurana Viu – GEPEC

“Aturem el transvasament Siurana-Riudecanyes, cabals per al Siurana i per a l’Ebre”

12: 15 Sortida cap a Miravet (16,5 km)

13:30 Miravet Dinar

15:30: Sortida Miravet-Xerta (32 km )

18:00: Assut de Xerta: acció reivindicativa

“Canal Xerta-Sénia la porta del transvasament de l’Ebre al sud”

19:30 Baixada al poble de Xerta i volta pel poble

Sopar i dormir: Alberg l’Assut

· Diumenge 21: XERTA-TORTOSA

10:30 Sortida Xerta cap a Tortosa (17  km)

12:00 Tortosa: Rebuda per la Plataforma en defensa de l’Ebre

Vermut popular

“lo riu és vida, per al territori i la mar de l’Ebre!”

La Marxa recorrerà entre el 10 i 21 d’abril diferents escenaris de la Conca i dels conflictes hidrològics que subsisteixen en ella. L’objectiu d’aquesta Marxa “no és altre que el de portar a l’agenda política la necessitat d’atendre la gestió de l’aigua a la conca de l’Ebre des de criteris de justícia social, sostenibilitat, cohesió territorial i defensa del que és públic”, van afirmar la passada setmana en roda de premsa.

Localitats com Reinosa, Garoña-Miranda de Ebro, Haro, Ezcaray, Logronyo, Calahorra, Lerin, Tutera / Tudela, Pedrola, Saragossa, Chaca, Biscarrués-Morillo de Galligo, Artieda, Tarazona, Morata, Tosos, Santoleya-Aiguaviva, Favara, Flix, Ascó, Benifallet, Xerta i Tortosa seran escenari d’actes i debats sobre el nou perill que amenaça la Conca de l’Ebre i els seus afluents.

 

 

 

Proper cap de setmana toca a Terres de l’Ebre.
divendres 19: Fabara-Flix
dissabte 20: Flix-Xerta
diumenge 21: Xerta-Tortosa

Us animeu?
Esteu atents al Twitter de la Plataforma en defensa de l’Ebre @pde

Si quieres seguir el día a día de la , puedes ver las ultimas noticias en: Faceboook: RAPA – Marea Azul Aragón Twitter: @RAPAAragon Blog: http://mareaazuldearagon.blogspot.com Instagram: MarchaEbro_19

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

La PDE, ha participat mitjançant Susanna Abella a la Jornada

El dia 6 d’abril de 2019, 50 investigadors/es i científiques/cs experts en l’escalfament global/canvi climàtic, crisi ambiental, han explicat des de la seva especialitat/expertesa, perquè la realitat climàtica és inequívocament, una emergència social.

A ‘l’Espai Veinal Calàbria66’, al carrer de Calàbria 66 de Barcelona.

L’esdeveniment, sense precedents a Catalunya, s’ha transmès en streaming des de les 9 del matí fins passades les 9h. de la nit. Més de 12 hores ininterrompudes d’argumentacions. aqui ho podeu veure.