Carregant dades
un moment, si us plau

**Ajornat al dijous 9 de febrer** : Acció a Plaça Sant Jaume, participa-hi! #SalvemLoDelta

25 gener 2023

IMPLICA-T’HI, NECESSITEM VOLUNTÀRIES I VOLUNTARIS

Imprimeix-te flyers i cartells

 

Dijous 9 de febrer, a les 19:30 h, us esperem a la Plaça Sant Jaume de Barcelona per fer un crit de SOS pel Delta de l’Ebre i, també, convocar-nos a la manifestació de país que tindrà lloc el diumenge 12 de febrer, a les 12 h, entre Sant Jaume d’Enveja i Deltebre. La manifestació és en motiu del tercer aniversari del temporal Glòria, que ens va demostrar la pitjor cara de l’emergència climàtica a casa nostra. Tres anys més tard, seguim sense un pla de protecció clar i concret per al Delta de l’Ebre.

El Glòria va evidenciar la fragilitat del Delta de l’Ebre. Després de dècades de polítiques hidràuliques basades en grans regadius, embassaments i transvasaments, han deixat el riu sense cabals i el delta sense sediments. L’enfonsament i la mort del Delta de l’Ebre serà un fracàs col·lectiu i una mostra de la inacció davant l’emergència climàtica que vivim. 

L’augment dels episodis meteorològics extrems, com el Glòria, i l’augment del nivell del mar són conseqüències de l’emergència climàtica que colpegen el litoral català. 

Està previst que es repeteixen de forma recurrent, tant les sequeres que patim, ara una de les pitjors dels darrers anys i, alhora, els temporals i les fortes inundacions, com les que vam patir amb el Glòria. L’emergència climàtica té aquestes dues cares de la moneda que cal combatre.  

La comunitat científica, els moviments climàtics i ecologistes demanem, fa anys, que les administracions competents posin en marxa mesures d’adaptació a l’emergència climàtica. Mesures necessàries i urgents per protegir tots els nostres rius, abandonar els grans projectes de regadius, deixar baixar els sediments, garantir els cabals ecològics i protegir els seus ecosistemes. Defensar els nostres rius, les nostres fonts de vida, és urgent. 

Pel Delta de l’Ebre, però també pel Delta del Llobregat i el de la Tordera, per tots els rius del litoral català, vine dimarts 7 de febrer, a les 19:30 h, a la Plaça Sant Jaume, a cridar un SOS ben alt per exigir #SolucionsJa.

Convoquen: Plataforma en Defensa de l’Ebre, Diàspora Ebrenca, Xarxa per la Justícia Climàtica i Aigua és Vida.

Recent posts

    Leave a comment

    Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

    Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.