Carregant dades
un moment, si us plau

El 5 de febrer celebrem el Dia Mundial de les Zones Humides

25 gener 2023

El Dia Mundial de les Zones Humides serà el proper dia 2 de febrer però natros ho celebrem el DIUMENGE 5 DE FEBRER A LES 11.00 h

Visitarem els Aiguamolls de la Tancada, antigues salines de Sant Antoni.

 

 

Les zones humides són extensions de terra amb la particularitat d’estar inundades de forma permanent. En aquesta categoria hi ha els pantans, aiguamolls, torberes, maresmes, esculls de corall, manglars, els llacs, els rius, etc. Són ecosistemes híbrids que poden ser d’aigua dolça o salada i els anomenats aiguamolls artificials com ara els embassaments, les salines o els estanys.

La seva importància és fonamental per a la vida a tot el planeta gràcies al fet que són ecosistemes, on viuen un gran nombre d’espècies animals i vegetals, i que s’encarreguen de regular el cicle de l’aigua i el clima, creant així un equilibri perfecte. A més, aporten recursos indispensables perquè les persones puguin gaudir d’una millor qualitat de vida.

Tot i això, avui dia veiem amb preocupació com els aiguamolls corren el risc de desaparèixer ja que s’estan degradant de manera vertiginosa. Es calcula que en els darrers 35 anys han desaparegut més del 50% dels aiguamolls a tot el món.

Recent posts

    Leave a comment

    Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

    Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.