La Marxa de l’Ebre arriba aquesta setmana al tram final del riu.

25 abril 2019
El divendres 19 d’abril les bicicletes de la Marxa de l’Ebre arribaran a Flix i recorreran diferents pobles de les Terres de l’Ebre fins arribar a Tortosa el diumenge 21. Les diferents plataformes del territori duran a terme accions de denuncia i sensibilització durant el recorregut, com la Ribera Digna, Flix Net, la Plataforma per la Defensa de la Terra Alta, Riu Siurana Viu o el GEPEC. Des de la Plataforma en Defensa de l’Ebre es fa una crida a participar-hi i a pedalar pel riu i el territori.

El tram final de la marxa entrarà a terres catalanes el proper divendres 19 d’abril, procedent de Fabara, destí a Flix on seran rebuts per les plataformes de la Terra Alta, Flix Net i Ribera Digna, que els donaran a conèixer les problemàtiques de la contaminació de l’embassament de Flix i del nou abocador de Riba-Roja d’Ebre. Prèviament es passarà per la nuclear d’Ascó.

El dissabte 20 el recorregut serà de Flix a Xerta, amb parades a Garcia en la confluència de l’Ebre amb el Siurana, on es denunciarà la manca de cabals ecològics per aquest riu fruit del transvasament de Siurana-Riudecanyes amb la Plataforma Siurana Viu i el GEPEC. Posteriorment, a Miravet, plaça emblemàtica en la lluita pel territori, seran rebuts per la Plataforma en Defensa de l’Ebre, que recollirà el testimoni de les plataformes precedents. Per la tarda la marxa arribarà a l’Assut de Xerta on es denunciarà el transvasament de l’Ebre cap al sud amb les obres del Canal Xerta-Sénia.

El diumenge 21 el recorregut serà entre Xerta i Tortosa, acabarà amb un vermut popular a l’embarcador del Club de rem Tortosa.

Recorregut i horaris de la marxa al tram català:

· Divendres 19: FABARA-FLIX

  9:00 Fabara- Gandesa (41 km)

13:00 Gandesa (dinar). Rebuda per la Plataforma per la defensa de la Terra Alta

“Estimem la Terra Alta, prou massificació eòlica”

15:00 Gandesa-Ascó (21,8 km)

16:30 Ascó

17:00 Sortida direcció Flix (6,7 km)

18:00 Arribada a Flix i rebuda per les plataformes locals de Ribera digna i FlixNet.

“Per una Ribera Neta”

Sopar i dormir: Alberg

· Dissabte 20: FLIX-XERTA

10:30 Flix-Garcia (16,1  km)

11:30 Garcia confluència Ebre-Siurana Rebuda Plataforma Siurana Viu – GEPEC

“Aturem el transvasament Siurana-Riudecanyes, cabals per al Siurana i per a l’Ebre”

12: 15 Sortida cap a Miravet (16,5 km)

13:30 Miravet Dinar

15:30: Sortida Miravet-Xerta (32 km )

18:00: Assut de Xerta: acció reivindicativa

“Canal Xerta-Sénia la porta del transvasament de l’Ebre al sud”

19:30 Baixada al poble de Xerta i volta pel poble

Sopar i dormir: Alberg l’Assut

· Diumenge 21: XERTA-TORTOSA

10:30 Sortida Xerta cap a Tortosa (17  km)

12:00 Tortosa: Rebuda per la Plataforma en defensa de l’Ebre

Vermut popular

“lo riu és vida, per al territori i la mar de l’Ebre!”

Recent posts