Carregant dades
un moment, si us plau

Tercera reunió dels grups municipals a l’Ajunament de Tortosa

4 desembre 2009

Les passades setmanes s’han mantingut varies reunions amb els grups municipals de l’Ajuntament de Tortosa per tal de fer un front comú per demanar un cabal ambiental per al riu Ebre que garanteixi el bon estat del tram final i la supervivència del Delta.  

Històricament l’ajuntament de Tortosa ha estat sempre al costat del moviment social contra els transvasaments, des de l’època franquista amb les primeres propostes des  del Segre, fins la proposta del 2000 del PP, passant en els anys 80 pel minitransvasament i a principi dels 90 pel Pla Borrell. Independentment de quina hagi estat la formació política de l’equip de govern,  l’ajuntament sempre ha estat al costat de la ciutadania, aquest és el motiu pel que la Plataforma en Defensa de l’Ebre ha iniciat aquesta ronda de contactes, amb el propòsit de que tots els grups municipals de l’Ajuntament facin front comú i esperonen als altres ajuntaments a sumar-se per demanar un cabal per a l’Ebre que estigue d’acord amb les necessitats ambientals del tram baix del riu, el Delta i la mar de l’Ebre.  

En la darrera reunió que va tenir lloc el passat 17 de novembre. es va demanar als grups municipals de l’Ajuntament de Tortosa els següents punts:

 1.  Lidere a la societat ebrenca per fer front comú pel Pla de Conca 

 2.  Convoque a la resta d’ajuntaments per activar un front des dels municipis.

 3.  Els ajuntaments amb els grups municipals corresponents, influeixin al govern català perquè aquest no accepte cap Pla de Conca que no garanteixi cabals suficients per al Delta i les Terres de l’Ebre.

 4.  Que demanin a la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre que els explique l’estat del Pla de Conca.

 5.  Que articulen un grup de tècnics i juristes que avaluen el Pla que es presentarà en breu i que facin les al·legacions i tràmits corresponents

 6.  Facilite al moviment social el poder fer Pedagogia en la societat per a que els ciutadans entenguin la importància que te per aquest territori que el riu tingue un cabal suficient.

 S’ha convocat pe al proper dimecres 9 de desembre al Saló Verd de l’Ajuntament de Tortosa, la tercera reunió per tractar aquest tema tan important per a les Terres de l’Ebre.

 La proposta d’ordre del dia és la següent, tot i que esta subjecta als canvis que facin arribar els grups municipals implicats:

1.      determinar els objectius,

2.      propostes a dur a terme

3.      característiques del treball a realitzat

4.      l’organització i mitjans disponibles

5.      accés a la informació

6.      extensió al territori

 

 Terres de l’Ebre,  2 de desembre 2009

Recent posts