Carregant dades
un moment, si us plau

Reunió de la comissió territorial de la Taula Nacional de l’Aigua a les Terres de l’Ebre

20 febrer 2024

Aquest dimarts, 20 de febrer, ha tingut lloc la segona reunió de la comissió territorial de la Taula Nacional de l’Aigua a les Terres de l’Ebre, que ha recollit més d’una seixantena de propostes de representants institucionals, socials i econòmics per millorar la gestió dels recursos hídrics al territori.

Aquesta sessió, de caràcter tècnic, ha consistit en la formació de dos grups de treball per posar en comú les propostes dels membres de la comissió. Algunes de les propostes recollides han sigut: revisar i substituir les canonades i canalitzacions en mal estat dels municipis; modernitzar els regadius i fer-los més eficients; regular l’ús de l’aigua potable per altres usos; augmentar el reaprofitament de l’aigua fent, entre altres actuacions, dipòsits per recollir l’aigua de la pluja en equipaments, edificis i indústries i regulant l’obra nova per augmentar el reaprofitament de l’aigua i un ús eficient; fer pedagogia per conscienciar la ciutadania sobre el consum de l’aigua i destacant que es tracta d’un bé escàs; assegurar un cabal ecològic per al Delta de l’Ebre; forçar la participació de la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre (CHE) en òrgans com la Taula Nacional de l’Aigua; que òrgans com la Taula Nacional de l’Aigua siguin permanents i no només es convoquin en episodis de sequera; augmentar la recerca; més concertació territorial i coordinació; dissenyar un pla que optimitzi la gestió forestal; una transició agroalimentària per adaptar conreus i fer-los més resistents.

Encapçalada per la Delegació del Govern a les Terres de l’Ebre i el Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, han estat convocats agents institucionals, socials i econòmics: Cambres de Comerç de Tortosa i Reus, Associació d’Empresaris de les Comarques de l’Ebre (AECE), PIMEC, les Comunitats de Regants de la Dreta de l’Ebre, l’Esquerra de l’Ebre, de la Terra Alta i del Xerta-Sénia, les organitzacions sindicals UGT, CCOO, USOC, Unió de Pagesos (UP) i JARC, el Consorci d’Aigües de Tarragona (CAT), el Consorci de Polítiques Ambientals de les Terres de l’Ebre (COPATE), la Universitat Rovira i Virgili (URV), l’IRTA, l’Observatori de l’Ebre, l’Institut per al Desenvolupament de les Comarques de l’Ebre (IDECE), l’Associació Nuclear Ascó Vandellòs (ANAV), la Plataforma en Defensa de l’Ebre (PDE) i SEO-Bird Life.

Gencat

Recent posts

    Leave a comment

    Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

    Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.