Carregant dades
un moment, si us plau

Reunió amb el conseller d’acció climàtica i la gerent de l’ACA

25 gener 2024

La Plataforma en Defensa de l’Ebre, Aigua és Vida AMB i Enginyeria Sense Fronteres, ens hem reunit amb el Conseller del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, David Mascort i Subiranas, i la gerent de l’Agència Catalana de l’Aigua, Mar León Parull.

A la reunió, hem compartit les nostres preocupacions sobre la gestió de la sequera i hem traslladat algunes de les demandes que es van consensuar a la primera Cimera Social de l’Aigua. Entre elles, hem destacat la necessitat de publicar les dades de consum de les activitats econòmiques i l’estalvi que s’ha generat amb l’aplicació de les restriccions que estableix el Pla Especial de la Sequera (PES).

Hem expressat la nostra preocupació envers la reducció dels cabals circulants dels rius Ter, Llobregat i Muga. Com a línia vermella, hem subratllat la nostra oposició al transvasament de l’Ebre mitjançant la interconnexió de xarxes amb la dessaladora de Cunit-Cubelles (ITAM Foix).

 

ACORDS I COMPROMISOS

El Sr. David Mascort i Subiranas i la Sra. Mar León Parull s’han compromès a portar una solució per millorar i agilitzar la transparència i accés a dades per tal de poder determinar si el PES s’està complint i és eficient.

Per últim, hem acordat que hi haurà una reunió cada tres mesos per tal de fer seguiment dels avenços en la gestió de la sequera i l’aplicació de mesures per fer-hi front.

Recent posts

    Leave a comment

    Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

    Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.