5 de juny, dia internacional del medi ambient

7 juny 2020

 

 

 

Plataformes i col·lectius ecologistes volen fer sentir a través de les xarxes socials les seves reivindicacions amb motiu de la celebració avui del Dia Mundial del Medi Ambient. La situació de pandèmia ha traslladat a l’esfera virtual les protestes de més d’una quarantena d’entitats ecologistes, que han elaborat vídeos en què presenten problemàtiques ambientals i els han penjat a les xarxes amb l’etiqueta #ClamPelMedi5J. Els impulsors de la iniciativa expliquen que la situació actual obliga a anar més enllà de les celebracions simbòliques i per això s’expressen de forma unitària a través d’un vídeo coral i amb denúncies i propostes per sortir de la crisi ambiental, climàtica i social. Consideren que la pandèmia de la Covid-19 ha posat en evidència com l’acció humana afecta la natura i com és de necessari aplicar canvis radicals des de la política. Denuncien iniciatives com la llei òmnibus que va anunciar el conseller de Territori, Damià Calvet, perquè asseguren que pot obrir la porta a aprovacions per la via ràpida i “saltant-se els requeriments ambientals”, i exigeixen que el govern català torni a tenir una conselleria de Medi Ambient. Plataformes per la conservació de la biodiversitat, contra l’especulació urbanística, per una mobilitat sostenible i unes fonts d’energia renovables ben distribuïdes i per una gestió de rius i residus que no maltracti el territori han unit les seves veus per demanar a les administracions que reaccionin amb valentia i aportin solucions més enllà del discurs “verd”, i reclamar que la nova normalitat representi un canvi de paradigma que preservi el clima i la natura. EL PUNT/AVUI

Recull de les aportacions incloses al vídeo “Clam pel medi ambient”

 

 

Recent posts

    Leave a comment

    Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

    Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.