Carregant dades
un moment, si us plau

El 5 de juny, nova manifestació de la PDE

5 maig 2016

4612A

Cinta Bonet | TORTOSA

30/04/2016

La Plataforma en Defensa de l’Ebre (PDE) va anunciar aquest dissabte que la nova manifestació a Barcelona per rebutjar el Pla de conca serà el diumenge 5 de juny. En la primera assemblea general després de la gran mobilització del 7 de febrer, que va aplegar més de 50.000 persones vingudes d’arreu de Catalunya, la PDE ha demanat la participació en la protesta dels ciutadans de les Terres de l’Ebre però també de la resta de catalans. La voluntat de la PDE és que la mobilització mostri el rebuig de la societat al Pla de conca abans de presentar a la Comissió Europea al juny, la queixa que estan preparant de la mà de científics i tècnics de la Universitat Rovira i Virgili (URV). El portaveu de la PDE Manolo Tomàs ha admès que “és un repte” però ha explicat que cal “demostrar la força ebrenca i assumir la problemàtica com un assumpte de país”.

En àmbit europeu, la PDE ha explicat que han rebut una “carta específica” del Comitè de Peticions que reconeix la feina feta per l’entitat i això els encoratja a continuar. A la 14a assemblea hi va assistir l’eurodiputat Francesc Gambús, qui en acabar l’acte va explicar que “Europa és la gran aliada de la lluita en defensa de l’Ebre” perquè hi ha unes directives que donen cobertura en aquest àmbit. Gambús va celebrar també la manera en com la PDE està treballant a escala europea, que fa que la CE pugui convertir-se en “còmplice” del territori.

Durant l’assemblea, també es va celebrar que el Tribunal Suprem hagi admès a tràmit el recurs contenciós administratiu contra el pla que va presentar la plataforma amb el suport de 21 administracions locals del territori. Segons Tomàs, que s’hagi acceptat a tràmit el recurs, a diferència del que va presentar el Govern, que es va arxivar, significa que “hi ha recorregut”

Recent posts