El Govern denuncia el Pla Hidrològic de l’Ebre a la Comissió Europea

5 març 2014

pintadaEl conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, ha explicat que durant vuit mesos el govern espanyol no ha volgut parlar d’aquest pla amb la Generalitat i, a més, ha dit que ja neix mort perquè el 2015 ja s’haurà de tornar a canviar

La Generalitat presentarà una denúncia davant la Comissió Europea contra el Pla Hidrològic de l’Ebre aprovat divendres passat pel govern espanyol, “perquè és lesiu per a la preservació del Delta i per la lluita contra la salinització”, ha explicat el conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila.

Vila ha comentat que l’Agència Catalana de l’Aigua ha fet un informe que justifica la presentació d’aquesta denúncia: “No és només una qüestió de gestió de masses d’aigua, sinó que també hi ha arguments ambientals; el Delta és reserva de la biosfera i tenim un compromís per defensar aquest entorn”.

El Consell Nacional de l’Agua es va reunir el juliol de l’any passat per últim cop per definir aquest pla de l’Ebre i es va aprovar tot just aquest divendres. “En tots aquests mesos no hi ha hagut cap reunió per diàleg”, argumenta el conseller per explicar per què no es creu les paraules del ministre Arias Cañete de dilluns, que va dir que estava disposat a augmentar un 10% més del cabal fixat per a aquest pla: “Veurem si aquest oferiment de diàleg és sincer”.

“Estem convençuts que la UE ens donarà la raó. La Comissió Europea demanarà informació a les dues parts i després decidirà si incoa l’expedient”.

Santi Vila també ha recordat que aquest pla de conca de l’Ebre “ja neix mort”, perquè el 2015 ja s’haurà de replantejar un altre cop.

El conseller també ha volgut marcar distàncies entre el aquest Pla Hidrològic de l’Ebre respecte del Pla Hidrològic Nacional de fa deu anys: “No són comparables”.

ara.cat | ALBERT SOLÉ Barcelona |

Recent posts