Nota de Premsa de la Cessió del Fons Documental del la PDE

19 maig 2012

(transcripció de la nota de premsa del Consell Comarcal del Baix Ebre)

.

.
.

.
La Plataforma en Defensa de l’Ebre cedeix la seva documentació a l’Arxiu Comarcal del Baix Ebre

L’acte de signatura de la cessió del fons documental de la PDE a l’Arxiu Històric Comarcal del Baix Ebre s’ha realitzat a la seu del Consell Comarcal del Baix Ebre. En aquest acte han participat el president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Lluís Soler, l’Alcalde de Tortosa, Ferran Bel, el portaveu de la Plataforma en Defensa de l’Ebre, Manolo Tomàs, la presidenta de la Coordinadora Antitrasvasaments, Matilde Font, el director de l’Arxiu Comarcal del Baix Ebre, Albert Curto, i diferents alcaldes, regidors i consellers comarcals del Baix Ebre.

En total, la documentació que la PDE diposita a l’Arxiu Comarcal consta, aproximadament, de
30 vídeos VHS, 50 DVD/CD amb 12.000 fotografies d’actes, 400 cartells originals digitalitzats,
un centenar de gravacions amb vídeos de debats, documents, congressos i mobilitzacions, i 10 arxivadors amb documents, dietaris i escrits.

Per al president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Lluís Soler, aquest llegat “és una font de riquesa patrimonial que forma part de la història més viva del nostre territori. Una història que, amb aquesta cessió, també formarà part de les futures generacions”. En aquest sentit, Soler ha agraït “el paper d’identitat ebrenca que ha solidificat la pròpia ciutadania de l’Ebre i, especialment, la PDE en la lluita antitransvasament”. Paral·lelament, el president del Consell Comarcal del Baix Ebre, ha subratllat que “l’acte d’avui no només és simbòlic per la cessió del fons documental, sinó que també és reivindicatiu en defensa d’un cabal ambiental òptim al tram final del riu Ebre”.

Per la seva banda, el portaveu de la Plataforma en Defensa de l’Ebre, Manolo Tomàs, ha subratllat que “aquest és un moment especial i emocionant atès que la documentació que es cedeix quedarà per a la història i serà una font de consulta per a la població i per als futurs historiadors”. En aquesta mateixa línia s’ha expressat la presidenta de la Coordinadora Antitrasvasaments, Matilde Font. A més, Font ha apuntat que “quan la gent del territori es posa en moviment es poden aconseguir grans coses”.

Al seu torn i per cloure l’acte, l’Alcalde de Tortosa, Ferran Bel, ha destacat que “aquest acte està immers en un simbolisme especial com a conseqüència del que significa per al nostre territori”. D’aquesta manera, Bel també ha volgut agrair el paper de la PDE i ha apuntat que “forma part de la història del nostre país, del nostre territori i dels nostres municipis”.

Cal destacar que, una vegada s’hagi realitzat la cessió, l’Arxiu Comarcal del Baix Ebre elaborarà un inventari curós de tota la documentació transferida per tal de detallar la documentació rebuda, tal i com ha explicat el director de l’Arxiu Comarcal, Albert Curto. L’Arxiu Comarcal permetrà la consulta, sense autorització, de tota aquesta documentació, exceptuant la d

e caràcter més privat com ara la correspondència, la impressió dels correus electrònics, les notes internes, les actes de les assemblees i altres tipologies afins. En aquest cas, es requerirà una autorització específica per part dels representants.

Tortosa, 17 de maig de 2012

.

.
.
Baixa’t el PDF de la Nota de Premsa del Consell Comarcal

Foto oficial

Recent posts