Carregant dades
un moment, si us plau

3 articles de El Punt sobre l’Ebre

14 abril 2011

Reproduïm un altre article de El Punt, diumenge 10 abril.

El govern valencià paga 700.000 euros a una entitat per fer-ne publicitat a favor


10/04/11 02:00 – Tortosa / TARRAGONA – R.R.El govern valencià, liderat per Francisco Camps (PP), continua utilitzant el transvasament de l’Ebre com a arma electoral. Així, a les portes de les eleccions municipals, ha pagat 700.000 euros a la Fundació Aigua i Progrés, creada el 2005 amb el suport ideològic i econòmic del govern popular de Camps poc després de la derogació del transvasament de l’Ebre pel primer govern de Zapatero, per dur a terme una campanya publicitària a favor de recuperar aquest transvasament i mantenir el del Tajo-Segura. El govern valencià, segons el diari Levante, ha encarregat a aquesta fundació la propaganda hídrica després que Mariano Rajoy haja exclòs del seu programa referències explícites als transvasaments. Segons l’anunci de la Fundació Aigua i Progrés, emès durant el mes de març per les principals emissores del País Valencià, la construcció del derogat transvasament de l’Ebre generaria un total de 500.000 llocs de treball tant directes com indirectes -actualment al País Valencià hi ha 526.440 desocupats- i el manteniment del Tajo-Segura en generaria 180.000 més. “L’aigua sobrant que el riu Ebre aboca al mar” suposa la creació de 500.000 llocs de treball, segons l’anunci.

 

La campanya ha generat recel, però no sorpresa a les Terres de l’Ebre, on, des de fa anys, la Plataforma en Defensa de l’Ebre (PDE) alerta que el canal Xerta-Sénia acabarà servint per portar aigua de l’Ebre al País Valencià, ja que no hi ha regants interessats en el projecte, tal com tampoc no es cansa de recordar la Unió de Pagesos. També s’ha pronunciat sobre aquest tema el nou president del Consorci d’Aigües de Tarragona (CAT), Antoni Húber, que veu amb inquietud que el PP valencià torni a agitar el fantasma del pla hidrològic i el transvasament de l’Ebre. “Això podria afectar molt negativament el riu, i provoca preocupació al territori”, afirma Húber. L’altre regadiu que representa una amenaça per al tram final de l’Ebre és el Segarra-Garrigues, que, segons la PDE, servirà per portar aigua del Segre a Barcelona. Sobre aquesta altra qüestió s’ha pronunciat el catedràtic d’ecologia de la UB Narcís Prat, que diu que, per garantir el cabal ambiental de l’Ebre, no es poden fer més detraccions riu amunt, incloent-hi les del Segre.

També del Punt:

Aquí es pot llegir un article sobre la Casa de l’Aigua.

I aquí un sobre el CAT.

Recent posts

    2 comments

  • Joan-Miquel Tomàs 24 abril 2011

    Crec que a l’hora de parlar s’ha de tenir cura de com es diuen les coses.
    Ho dic pel títol d’aquest article; no som els valencians els que estem obsesionats amb el transvasament, ni de bon tros!. Qui s’obsesiona és el govern del PP al País Valencià, però sobretot a Múrcia.
    Aquest partit utilitza el populisme amb una intencionalitat púrament electoral, dient el que la gent vol escoltar i que no és altra cosa que generaran riquesa, i que la culpa és de Catalunya.
    Missatges res nous que malauradament no s’han sabut contestar i que quan es fa, com ara, s’hi fica tot al mateix sac i es diu que l’ofensiva és valenciana… falc favor als qui portem massa anys lluitant per evitar que es confonguen els termes i que s’evite la confrontació territorial.
    D’altra banda, és ben cert el que diu l’article. Els estòmags agraits diuen el que els amos li han ordenat!

  • admin 26 abril 2011

    Hola, Moltes gràcies pel comentari i reflexions. Tens tota la rao, no es pot generalitzar sobre els “valencians”, quan l’obsessió, tal com ens dius, és d’un sector determinat molt concret – amb interesos economics molt importants. Agraïm les teves reflexions i hem fet un canvi en el titol de l’entrada que hem publicat. De fet, l’original era senzillament una “copiar i enganxar” del titol publicat al diari, però reconeixem que és una frase ambigua, que es pot mal-interpretar.
    Com sempre, volem deixar clar que agraïm l’esforç i el suport del poble de les Terres Valencianes i la seua lluita per la dignitat dels rius.
    Salut i anims!

    Plataforma en Defensa de l’Ebre