Carregant dades
un moment, si us plau

Recull d’enllaços de noticies de la manifestació del 30-05-2010

1 juny 2010

Periódico

Multitudinària manifestació a Barcelona per evitar la desaparició del delta de l’Ebre

1. • La plataforma en defensa del riu demana que el cabal mínim al tram final sigui de 170 m3
2. • La mobilització també ha servit per rebutjar el cementiri nuclear a Ascó
……. segueix al web

Avui

Multitudinària manifestació a Barcelona per evitar la desaparició del Delta de l’Ebre

La mobilització s’ha fet per demanar a les institucions europees que instin el govern espanyol a acomplir amb les directives ambientals sobre aigua i fixi els cabals ecològics dels rius
……. segueix al web

Vilaweb

Milers de manifestants a Barcelona per evitar la desaparició del Delta de l’Ebre

Demanen que el govern espanyol compleixi les directives europees i fixi els cabals ecològics dels rius

La Plataforma en Defensa de l’Ebre ha portat aquest migdia les seves reivindicacions fins a Barcelona. Uns dos mil manfiestants han recorregut el centre de la ciutat per demanar a les institucions europees que instin el govern espanyol a complir les directives ambientals sobre aigua i fixi els cabals ecològics dels rius. Justament ahir a Sueca, desenes de milers de manifestants van reclamar un ‘Xúquer viu’.
…….segueix al web

La Malla

El malestar de l’Ebre torna als carrers de Barcelona

Milers de persones, la gran majoria provinents de les comarques de l’Ebre, s’han manifestat aquest diumenge pel centre de Barcelona per reclamar que el Govern espanyol compleixi la directiva europea sobre els cabals mínims dels rius.
…….segueix al web

Aragón digital

Multitudinaria manifestación en Barcelona en contra de los trasvases

La Plataforma en defensa del Ebro ha llevado este domingo sus reivindicaciones hasta Barcelona. La movilización se ha hecho para pedir a las instituciones europeas que insten al Gobierno español a cumplir con las directivas ambientales sobre agua y fije los caudales ecológicos de los ríos.
…….segueix al web

Diari de Tarragona

Multitudinària manifestació a Barcelona per evitar la desaparició del Delta de l’Ebre

La Plataforma en Defensa de l’Ebre ha demanat a les institucions europees que instin el govern espanyol a acomplir amb les directives ambientals sobre aigua i fixi els cabals ecològics dels riu.

En el cas del tram final de l’Ebre, la Comissió per la Sostenibilitat del riu considera que el cabal hauria de ser com a mínim de 170 m³ per segon, però el govern espanyol el situa actualment en 80 m³ per segon.
…….segueix al web

El Punt

La PDE protesta a Barcelona perquè es fixi el cabal de l’Ebre i no desaparegui el Delta

Milers d’ebrencs van tornar ahir a Barcelona per reclamar al govern de l’Estat que compleixi i que, d’una vegada, fixi un cabal ambiental al tram final del riu Ebre que garanteixi la supervivència del delta, però també dels conreus de la zona.
…….segueix al web

El Heraldo

Unas 2.000 personas piden en Barcelona un nuevo plan hidrológico que proteja los ríos de la cuenca

Unas 2.000 personas, según la Guardia Urbana de Barcelona, se manifestaron ayer por el centro de la ciudad condal para reclamar que el Gobierno central apruebe cuanto antes un nuevo plan hidrológico del Ebro que fije los caudales ecológicos de todos los ríos de la cuenca. La mayoría de los asistentes procedían de la zona del Delta, en Tarragona, pero en la marcha también participaron varias organizaciones llegadas de Aragón como Ansar, SEO/Birdlife, Ecologistas en Acción, Chunta Aragonesista, Coagret, la Asociación Río Aragón, CGT, Tierra Aragonesa o Puyalón.
…….segueix al web

El Triangle

Milers de persones reclamen al Govern espanyol que es compleixin les directives de rius de la UE

110 entitats ecologistes han protestat contra l’actual cabal que hi ha al tram final de l’Ebre, ja que consideren que hauria de ser més del doble del que actualment marca el Govern espanyol. La marxa ha servit també per fer visible altres reivindicacions del territori, com el rebuig al cementiri nuclear a Ascó o la gestió que es fa del riu Segre
…….segueix al web

ABC

Los defensores del Ebro vuelven a Barcelona

Varios miles de personas, la gran mayoría provenientes de las comarcas del Ebro, se manifestaron ayer por el centro de Barcelona para reclamar que el Gobierno español cumpla la directiva europea sobre los caudales mínimos de los ríos y en contra de lo que consideran un trasvase «camuflado»
…….segueix al web

La Vanguardia

Unas 2.000 personas reclaman más caudal en el delta del Ebro

La Plataforma en Defensa de l´Ebre movilizó ayer a más de 2.000 personas, según la Guardia Urbana, por el centro de Barcelona para pedir a las instituciones europeas que insten al Gobierno español a que cumpla las directivas ambientales sobre el agua y fije los caudales ecológicos de los ríos.
…….segueix al web

El Periódico

La plataforma antitransvasament reclama el cabal ecològic de l’Ebre

Set anys després de l’última gran protesta antitransvasament a Barcelona, la Plataforma en Defensa de l’Ebre (PDE) va tornar ahir a protagonitzar una manifestació a la capital catalana. Unes 3.000 persones van exigir al Govern central que fixi un règim de cabals per a l’Ebre. L’anomenat cabal ecològic que reclamen oscil·la entre els 7.300 i els 12.783 hectòmetres cúbics anuals d’aigua en funció de si es tracta d’un any sec o humit, tal com va aprovar al seu dia el Parlament.
…….segueix al web

La Rason

Los catalanes quieren un caudal alto en el delta, pero los aragoneses lo rechazan

Aragón y Cataluña inician la batalla por el control del Ebro.

En círculos cercanos a Medio Ambiente se dice que Cataluña exige que el delta lleve 500 metros cúbicos por segundo. Valencia-Aragoneses y catalanes parecían estar unidos por una causa común. Luchar contra la ejecución del trasvase del Ebro. Sin embargo, por lo que en realidad pelean es por el control de este río.
…….segueix al web

Recent posts