la Plataforma en Defensa de l’Ebre denuncia el transvasament a Barcelona a través del riu Segre

16 juny 2010

Comunicat de la PDE davant la visita del Conseller de Medi Ambient de la Generalitat de Catalunya i el Director de la Agencia Catalana de l’Aigua a les Terres de l’Ebre

Estem en total desacord i creiem que no reflexa la realitat les suposades conclusions de la darrera reunió de la Taula de l’Aigua on s’afirma que es proposarà al govern català, actual, la interconnexió de xarxes. Més concretament el desviament del Segre cap a Barcelona .

L’argument de les possibles emergències és una justificació per amagar la realitat, és a dir: la total subordinació als interessos urbanístics i financers especulatius que des de fa anys lluiten per aconseguir el  transvasament de l’Ebre ja sigui directament o a través dels afluents o de canals que,  cínicament, anomenen regadius.

El govern català actual s’ha instal·lat en la política de fets consumats en contra de les Terres de l’Ebre. La Conselleria de Medi ambient i tot el govern català saben que desprès d’això ve el desviament cap a València a través del “canal” Xerta-Sènia . És a dir, la culminació des de el tripartit de les propostes del PP.

Mentre plantegen el transvasament del Segre són incapaços no volen defensar un cabal mediambiental seriós i sòlid tant per al Segre com per al Delta que asseguri la seua supervivència com a Rius i assegurin les necessitats dels territoris per on passen.

Volem deixar clar que aquesta postura és unilateral, interessada i totalment contrària al sentiment, necessitats, voluntat i història de la gent de les Terres de l’Ebre. Per tant, la nostra més clara repulsa a la prepotència i engany d’aquests transvasistes “moderns”.

Insistim: estan consolidant el model del CAT. El negoci de l’aigua per complaure a les amistats ignorant les repercussions mediambientals i socials als territoris on es liquiden els Rius.

Ens podem considerar la Catalunya enganyada, com així es podran considerar d’aquí molt aviat la gent de les comarques de Lleida que realment es creien que el Canal Segarra Garrigues era un canal de regadiu i el que serà un canal d’especuladors urbanístics i territorials a costelles del desequilibri territorial i de la sobreexplotació de l’Ebre i dels seus afluents.

Recent posts