Carregant dades
un moment, si us plau

CEMENTERI NUCLEAR , NO GRÀCIES!

21 gener 2010

Crec recordar que lo passat mes d’Octubre va ser retirada la proposta d’instal·lar una indústria al polígon Catalunya Sud, lo que es denomina una Foneria, la qual va quedar demostrat per informes tècnics que era tan exagerada la seva contaminació que uns polítics amb seny, del pocs que queden al territori, van afirmar que hauria sigut millor posar una nova nuclear que la Foneria, referint-se als seus efectes nocius per la salut.

Una gran part del habitants de les Terres de L’Ebre van respirar al veure que tenien 5 anys per reconsiderar aquest projecte de la Foneria i que aquest lapsus de temps serviria per reflexionar quin model de territori volem pel futur d’aquestes noves generacions que són la joventut d’estudiants que es revelen contra aquest model de “Pan para hoy y hambre para mañana”. Però avui 1 de Gener del 2010 a l’obrir aquest setmanari veig en portada “El Cementeri Nuclear busca candidats”, em quedo tranquil pensant que això no anava en les Terres de L’Ebre, i a l’obrir la primera pàgina ja veig l‘editorial sobre aquesta qüestió i ja se’m posa la mosca a l’orella. Tombo ràpidament a la següent pàgina i llegeixo que Ascó, Tivissa, Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant haurien demanat informació per instal·lar lo Cementeri Nuclear a les seus respectives poblacions.

De veritat i demano disculpes a qui pugui ofendre, però lo primer que em va venir al pensament inconscientment va ser allò que diuen que els burros estan en perill d’extinció, vaig pensar a Catalunya no passarà això segur. Voldria poder pensar que la majoria de gent d’aquest territori podríem arribar a comprendre, amb un afany de humilitat, que un alcalde d’aquestes poblacions amb tota la bona intenció encara avui al segle 21 no sap que és un Cementeri Nuclear. Però per a la majoria de gent encara ens queda un altra incongruència com és que en totes aquestes ciutats interessades en lo Cementeri Nuclear no existeixi cap rebuig per part del ciudatans a una iniciativa de convertir un poble amb els seus encants de vida en un Cementeri de productes radioactius, i més quan estem parlant d’unes poblacions que saben en la seva pròpia carn lo que és viure al costat mateix d’unes Centrals Nuclears obsoletes per estar en la recta final de vida útil i que ho corroborà los diferents accidents en escapes i parades que surten a la llum pública contínuament, per lo que no puc deixar de pensar en allò de que “l’home és l’únic animal que ensopega dos viatges en la mateixa pedra”, vull pensar que aquestes persones no són conscients que al demanar aquestes instal·lacions als seus pobles condemnen a la resta d’habitants de les Terres de L’Ebre a un cicle de vida a les noves generacions a no poder escapar a ser candidats a que acabem com Hiroshima o Chernobil o exemple més recent i no molt allunat de casa nostra.

Jo em pregunto estem a Catalunya davant d’una crisis tan gran que hem retrocedit als temps de la postguerra on tot era vàlid per sobreviure, perquè només així es pot comprendre una actitud tan irresponsable, i si es així a on està lo nostre govern d’esquerres i ecologistes que al primer cop de vent ja estem demanant almoina a España, així no podem ser una nació, com volem la majoria de catalans, perquè de moment l’únic que les Terres de l’Ebre anem en camí de ser és L’Abocador d’Espanya, de França i en possibilitats d’Europa,

Paco Curto
President associació de veïns SOS DELTA
Publicat a “La Veu de l’Ebre”

Recent posts

    3 comments

  • Vicenç 21 gener 2010

    DIUMENGE 24 DE GENER A LES 11 HORES MANIFESTACIÓ A ASCÓ, ELS QUI VOLGEU VENIR HEM QUEDAT AL PARKING DE SABECO A LES 10 H. PER A DISTRIBUIR AL QUE NO TINGUI COTXE. SI TENIU XAMARRETES DE LA PDE PORTEU-LES POSADES.

  • NANE 23 gener 2010

    Estic totalment d’accord amb tu, aquest és un país de burros, jo no sóc de la comarca però estic indignada, Tarragona ja té prou de contaminació petroquímiques, vandellós, asco, pantá flix…. per ara pensar en una cosa així. Ens afecta a tots els Catalans i jo no vull LES DESPULLES NUCLEARS D’ESPANYA AQUI A CATALUNYA. Demà no podrè ser a la manifestació perque treballo pero estic envian milions de mails a tothom per que la gent prengui consciència de que això és molt fort. Si ja ho era lo del Delta, això no té ni color. NO VOLEM UN CHERNOVIL A CATALUNYA.Ja no sé que fer per que la gent es dongui conta, clar estant pensant en el Gran hermano, o futbol ,o la crissi o les rebaixes. Desitjo que aquesta vegada la gent de Catalunya faci un cop d’enteniment i junts parem això !, vaga general, el que sigui però no quedar-nos quiets esperant que fan els patètics polítics.
    SORT!! LA NECESSITEM.

  • tborrell 23 gener 2010

    CEMENTIRI RADIACTIU A ASCÓ

    Pensa que això no afecta només a un poble, ni a una comarca.

    Això és una agressió a tot un país que vol ser NACIÓ: CATALUNYA!!!

    MANIFESTA’T!!!

    Ho pots fer demà a Ascó, a les 11 del matí.

    tborrell