Carregant dades
un moment, si us plau

Un barco que fa aigües per totes bandes

20 maig 2008

Publiquem un article d’Artur Gaya.

La ministra Espinosa ha dit una de les coses que molta gent esperava: que la canonada podria no fer-se si els embassaments arriben a uns nivells mínims. Potser ha guardat la roba i té arguments per fer-ho: la comunitat científica oficial ja pressiona i tampoc cal oblidar les 5 vegades que Zapatero va negar a Rajoy que faria el transvasament de l’Ebre davant massa milions de telespectadors.

Per més contradicció pel govern català, la ministra ha parlat una setmana després de que Josep Lluis Carod Rovira hagués de passar per la dura papereta de vindre al Delta a dir tot el contrari. Tot just ell, que havia estat constructor d’una treballada i merescuda lluna de mel entre les Terres de l’Ebre i ERC amb continuades declaracions d’amor envers el riu, el Delta i el futur del nostre territori.

Ara la confusió és evident i més encara després d’una manifestació tan exitosa que ni tan sols la ridícula i esperada guerra de xifres ha pogut minimitzar. Sortosament avui en dia el poder mediàtic està molt més dispers i tothom ha pogut saber on anar a consultar si volia saber altres versions del que ha passat realment aquest diumenge a Amposta.

La ministra per una banda, Carod per l’altra, Baltasar resant perquè pare de ploure, Montilla a veure-les vindre… i mentres tant algun diari que havia pactat la campanya per la sequera ara defensa la canonada in extremis, fins i tot justificant-la com a eina per la defensa de l’Ebre.

Patètic, no? Encara resultarà que el transvasament és per portar aigua de la dessaladora de Barcelona al nostre riu. Ja veurem aviat quíns interessos els mouen per aferrar-se tant a la contradicció. A tots plegats els podriem demanar que si realment volen salvar l’Ebre comencen a pensar en inversions perquè els sediments acumulats als embassaments arribin al mar: una bona i necessària mesura si és que es pretén fer alguna cosa per evitar que part d’aquest territori català desaparegue dins de 50 anys. I si a sobre els interessa realment fer obra pública, poden anar pensant també en construir-nos un metro intercomarcal que unixque els nostres pobles i que bona falta ens fa.

Que no sigue per no donar-los idees per sortir d’aquest barco que fa aigües per totes bandes.

Arturo Gaya

Periodista.

Recent posts