Carregant dades
un moment, si us plau

XII Piraguada de la PDE en defensa de l’Ebre

16 juliol 2012

Aquest matí hem celebrat la dotzena edició de la “Piraguada” Popular en Defensa de l’Ebre amb la participació de més de 200 persones. Ja és un èxit haver pogut mantenir la participació en època de forta crisi i anar sumant edicions. Estem contents de com s’ha desenvolupat la jornada. Hem aconseguit conscienciar molta gent sobre l’estat actual del riu: proliferació d’algues i un cabal molt baix i gens ecològic – avui per sota, fins i tot, del mínim legal! És evident que no n’hi ha cap possibilitat de transvasaments del riu ja que el deixarien tocat de mort – i hem de lamentar un cop més les opinions d’alguns representants politics que continuen pensant que es pot transvasar aigua des del Segre o l’Ebre per a usos pocs sostenibles.
Avui hem donat l’opció a moltes famílies i amics de gaudir d’un bon dia a ran d’aigua com a activitat lúdica d’estiu que sempre hem volgut ser. L’acte final a Tortosa ha estat en relació amb la tutela que volem demanar a la Unió Europea, i per això hem col•locat estrelles grogues damunt del riu en representació de la bandera de la UE. El nou Pla de Conca de l’Ebre si se prova tal com està redactat ara, amb uns cabals mínims menors dels que ara tenim, seria la mort legal del Delta. Per això estem fent una recollida de signatures per a demanar que la Comissió Europea intervingui en l’elaboració d’aquest Pla i asseguri que compleix la legislació europea en matèria de mediambient.
Volem felicitar i donar els nostres agraïments a tots els participants i a l’organització. Lo Riu és Vida, No als Transvasaments!

Plataforma en Defensa de l’Ebre

Recent posts