Carregant dades
un moment, si us plau

30/11/2022 – WEBINAR RIU EBRE: DRETS DELS RIUS, DRET A LA VIDA DE L’EBRE

25 novembre 2022

WEBINAR RIU EBRE: DRETS DELS RIUS, DRET A LA VIDA DE L’EBRE

El riu Ebre té una longitud total de 930 km i travessa deu províncies i/o comunitats uniprovincials: Cantàbria (on neix), Palència, Burgos, Àlaba, La Rioja, Navarra, Saragossa, Osca, Lleida i Tarragona (on desemboca). A més, la seva conca hidrogràfica també drena territoris de la Comunitat Valenciana (riu Bergantes) i Castella-la Manxa. Dues capitals de comunitat autònoma, Logronyo i Saragossa, són banyades pel riu.Tots comprenem la importància dels rius, per això neixen directives com ara la Directiva Marc Europea de l’Aigua (DMA) en resposta a la necessitat d’unificar les actuacions en matèria de gestió de l’aigua a la Unió Europea. No obstant, observem que no n’hi ha prou. En molts casos no es compleixen les mesures pactades i es paguen les multes en lloc de protegir els rius, aiguamolls, llacunes…

Els rius estan en perill per contaminació, sobreexplotació per creixents regadius, transvasaments… que provoquen la mort dels seus ecosistemes i la vida que generen amb danys irreversibles, accelerats per la crisi climàtica i l’escassetat d’aigua potable.

És del tot necessari un nou marc legal a nivell d’Estat que reconegui els seus drets, amb responsabilitats penals als qui els incompleixin, així com un control de la societat civil organitzada al seu compliment.

 


 

WEBINAR RÍO EBRO: DERECHOS DE LOS RIOS, DERECHO A LA VIDA DEL EBRO

El río Ebro tiene una longitud total de 930 km​ y atraviesa diez provincias y/o comunidades uniprovinciales: Cantabria (donde nace), Palencia, Burgos, Álava, La Rioja, Navarra, Zaragoza, Huesca, Lérida y Tarragona (donde desemboca). Además, su cuenca hidrográfica también drena territorios de la Comunidad Valenciana (río Bergantes) y Castilla-La Mancha. Dos capitales de comunidad autónoma, Logroño y Zaragoza, son bañadas por el río.

Todos comprendemos la importancia de los ríos, por ello nacen directivas como La Directiva Marco Europea del Agua (DMA) en respuesta a la necesidad de unificar las actuaciones en materia de gestión del agua en la Unión Europea. Sin embargo, observamos que no es suficiente. En muchos casos no se cumplen las medidas pactadas y se pagan las multas en lugar de proteger a los ríos, humedales, lagunas…

Los ríos están en peligro por contaminación, sobreexplotación por crecientes regadíos, trasvases… que provocan la muerte de sus ecosistemas y la vida que ellos generan con daños irreversibles, acelerados por la crisis climática y la escasez de agua potable.

Es del todo necesario un nuevo marco legal a nivel de Estado que reconozca sus derechos, con responsabilidades penales a quienes los incumplan, así como un control de la sociedad civil organizada en su cumplimiento.

 

📅30 de novembre 2022
⌚18:30-20:00
🖥️Acte Online

Recent posts

    Leave a comment

    Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

    Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.