La PDE retreu al Govern que prioritze la creació de nous regadius a defensar l’Ebre

10 juliol 2021

El moviment antitransvasment denuncia que el contingut del Pla Hidrològic de l’Ebre no es correspon amb la realitat

La creació de 13.500 noves hectàrees de regadius a Catalunya que preveu el nou Pla Hidrològic de la conca de l’Ebre ha encès les alarmes a la Plataforma en Defensa de l’Ebre (PDE). Consideren que és la prova que el Govern prioritza la creació de nous regadius, com el Segarra-Garrigues i el Xerta-Sénia, per damunt de la defensa del tram final del riu i el seu Delta. El moviment antitransvasament ha fet una primera anàlisi del document molt crítica amb la Generalitat, però també amb el govern espanyol, a qui acusen de presentar un discurs ambientalista “amable” obviant la realitat del riu i aspectes fonamentals com els cabals, els embassaments o els sediments. Anuncien la convocatòria de noves mobilitzacions a partir de la tardor.
Després d’un llarg i controvertit tràmit, la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre (CHE) va publicar fa una setmana el document de gestió més important de la conca i que estarà vigent entre aquest 2021 i fins 2027. El resultat final ha decebut àmpliament la PDE en tots els aspectes, des de la fixació dels cabals ambientals, les mesures per mobilitzar sediments, la gestió de les preses o la suposada integració de les mesures del Pla de defensa de delta de l’Ebre del mateix Ministeri per a la Transició Ecològica. Fins i tot, subratllen, per primer cop s’hi reconeix un transvasament a un altre conca: l’aprovat de cinc hectòmetres cúbics anuals per a Santander.

 Jordi Marsal / ACN
Recent posts

    Leave a comment

    Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

    Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.