Carregant dades
un moment, si us plau

visualitza la Conferència online15/04/2021: Sequera i escassetat d’aigua a la Conca de l’Ebre.

17 abril 2021

Continuem amb el cicle de conferencies online amb la quarta xerrada.

Conferència: Sequera i escassetat d’aigua a la Conca de l’Ebre.

La sequera és una característica de les conques Mediterrànies com la de l’Ebre. El canvi climàtic accentuarà encara més aquest fenomen natural amb l’augment de temperatura i la irregularitat més gran en el règim de pluges. Per altra banda el canvi d’usos del sòl i la gestió dels boscos, especialment en les zones muntanyenques de les capçaleres disminuirà la disponibilitat d’aigua en l’Ebre i els seus afluents.A la Conca de l’Ebre, el 90% del consum d’aigua és per regadius i ramaderia intensiva. Tot i que la disponibilitat és cada cop menor, la planificació hidrològica preveu incrementar encara més les hectàrees de regadius. Es preveu que els fenòmens d’escassetat hídrica cada cop seran majors donada la descompensació entre disponibilitat i usos. Monitoritzarar i preveure aquests fenòmens ha de ser una eina en la presa de decisions en la planificació hidrològica.

Dr. Jaime Gaona (Observatori de l’Ebre)

Matilde Font PDE

Modera: Gustau Moreno, Periodista

Recent posts

    Leave a comment

    Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

    Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.