Carregant dades
un moment, si us plau

El mar torna a superar la fragilitat del delta de l’Ebre

12 gener 2021

“Aquest ha sigut un temporal mitjà, res a veure amb el Gloria d’ara fa un any. En una escala del zero al deu, potser el situaria al nivell sis. Però, tot i així, els efectes han sigut devastadors, perquè el delta de l’Ebre encara no s’ha recuperat del temporal de l’hivern passat”, explica Guillermo Borés. És la quarta vegada en un any que el propietari de la finca privada de l’illa de Buda veu com la força del mar trenca la barra de sorra que separa el mar de les llacunes i com s’obre un gorg que salinitza les basses i els arrossars. “Perdem diversitat natural i metres de platja. La debilitat d’aquestes terres és extrema”, exclama.

El temporal Filomena ha tornat a posar a prova la costa de l’Ebre i el Delta no l’ha superada. Les onades han malmès la bassa de l’Arena, i han afectat la finca Bombita i les platges de la Marquesa i de Riumar. Gairebé la meitat de l’istme del Trabucador ha tornat a quedar sota l’aigua. L’accés terrestre a la punta de la Banya és inviable i les salines de la Trinitat han quedat aïllades….

ORIOL GRACIÀ – ara.cat
El mar superant l’istme del Trabucador. / @PINAPLI
Recent posts

    Leave a comment

    Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

    Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.