Cicle “Ebre, canvi climàtic i gestió de recursos”

13 novembre 2019

INTRODUCCIÓ

Un dels pilars de la lluita en defensa de l’Ebre, especialment durant el període 2000-2004, ha estat la col·laboració i les sinergies del moviment social amb el món científic. El passat any 2018 es va fer una Jornada “18 anys de sinergies entre la Plataforma (o moviment social) i comunitat científica. Perspectives i reptes per a la lluita en defensa de l’Ebre” per reflexionar sobre aquesta relació simbiòtica entre moviment social i món científic.

Fruit d’aquesta jornada es va constatar la necessitat de continuar en aquesta relació que ens permet als moviments socials adquirir coneixements per la defensa de l’Ebre i del territori, a l’hora que permet als científics tenir un altaveu de la tasca que realitzen i que sovint no arriba a la societat.

Com element fonamental en aquest cicle de xerrades és implicar també al món de la comunicació tan audiovisual com escrita per tenir les eines de difusió necessàries per arribar al màxim sector de població possible.

OBJECTIUS

Actualment en el territori disposem de dos centres de recerca com són el IRTA i l’Observatori de l’Ebre que estudien que treballen temes punters relacionats en el territori i l’Ebre. També disposem de dues universitat, la UNED i el campus de l’Ebre de la URV on es forma a la societat en temes ben diversos i es fan feines de recerca que cal tenir en compte.

Per un altra banda el nostre territori és una zona d’alt valor ecològic catalogat on hi ha un intens treball per part de les ONGs ambientals com SEO Bird Life que treballen a nivell local i que ajuden en la projecció internacional del Delta.

Tot aquest potencial expert, molts cops es troba inconnex, cada un en el seu àmbit de treball. L’objectiu principal del cicle proposat és unir les sinergies de tots aquests elements i crear un panell d’experts que treballin directament al territori, que ens permeti donar les respostes tècniques necessàries per tenir models de gestió del territori i de planificació hidrològica més sostenible.

L’altre objectiu és ficar en valor el treball científic que es va directament a les Terres de l’Ebre, apropar-lo a la societat ebrenca amb la implicació del món de la comunicació.

Plantejament del cicle “Ebre, canvi climàtic i gestió de recursos”

 • Període: Novembre 2019 –Desembre 2020
 • Periodicitat: mensual
 • Segon dijous de cada mes
 • Lloc: Cambra de Comerç de Tortosa
 • Hora: 19:00-21:00

Recent posts

  Leave a comment

  Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

  Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.