La PDE reitera la petició de retorn progressiu de la concessió del ministransvasament de l’Ebre al Camp de Tarragona

19 juliol 2014

ACN-La Vanguardia

El moviment social adverteix al Govern que si el model de desenvolupament que tenen previst pel país és el del CAT no el compartiran

Logo-25Anys-baixa

“El minitransvasament ha estat la sangonera de les Terres de l’Ebre, un model de desequilibri territorial, de la venda de l’aigua, i no podem compartir el balanç positiu que va fer el president Mas. El minitransvasament no ha fet cap favor a les Terres de l’Ebre”, ha assegurat el portaveu de la PDE Manolo Tomàs per replicar les lloances fetes la setmana passada en l’acte de commemoració dels 25 anys de l’arribada d’aigua de l’Ebre a Tarragona. El moviment social s’ha mostrat molest per les paraules del president Mas assegurant que sense el CAT s’hagués produït un “desastre total”, i han assegurat que amb l’aigua del minitransvasament el que s’ha desenvolupat és el territori del Camp de Tarragona però no les Terres de l’Ebre.

A més, també han volgut fer una advertència al Govern davant la implantació d’un model de gestió de l’aigua al país, similar al del CAT amb el minitransvasament, i promovent la interconnexió de xarxes. “Si aquest és el model de gestió d’aigua català, la PDE no el compartirà mai mani qui mani i amb la bandera que sigui”, ha afegit Tomàs. A més, pel moviment social, davant l’amenaça del Pla Hidrològic que impulsa el govern espanyol “aquest tipus d’afirmacions no contribueixen a calmar el territori”, ha afegit el portaveu de la Plataforma Joan Antoni Panisello.

Davant d’això, i després de 25 anys, la PDE ha reiterat una petició, ja feta, perquè es retorni, de manera progressiva, la concessió de 4 metres cúbics per segon que té el CAT per subministrar aigua als seus consorciats: indústria i municipis. Panisello ha recordat que aquesta demanda també la va fer l’Ajuntament de Tortosa, en un acord plenari, i ha assegurat que “és justa” perquè després de tants anys “les indústries i municipis han pogut fer les seves inversions per obtenir l’aigua d’altres fonts”. “El riu necessita aquest cabal”, ha afegit el portaveu de la Plataforma.

A més, la Plataforma ha denunciat “l’opacitat” que hi ha sobre la quantitat d’aigua que s’extreu del riu. “No hi ha cap informe ni constatació de l’aigua que està arribant a Tarragona”, ha afegit, tot afirmant que sospiten que a l’estiu la detracció supera la concessió dels 4 metres cúbics per segon

Recent posts