Carregant dades
un moment, si us plau

Interconnexió de xarxes = transvasament

19 maig 2011

La interconnexió de xarxes de l’Ebre amb el Ter-Llobregat torna a estar en marxa. Després d’anys d’una aposta més o menys clara cap a la Nova Cultura de l’Aigua amb la re-utiltització, recuperació d’aqüífers i dessalinització, el nou govern torna a impulsar el seu “somni daurat” – interconnectar-ho tot. Ara començaran per la interconnexió del CAT amb AT-LL i després ja es buscaran l’excusa per connectar-se amb el Segarra-Garrigues.
El somni dels poders fàctics del cap i casal és connectar i privatitzar-ho tot. Així l’entorn de Barcelona podrà desenvolupar-se amb 850.000 noves vivendes i les grans empreses podran tenir més i més recursos per gestionar i per fer negoci – o això, almenys, és el que pensen ells.
I mentrestant, aquí a les Terres de l’Ebre, estan tots els nostres representants calladets, fent vore que no saben res i demanant si la PDE els podem tenir informats!
Quin cinisme i quina cara dura!!!

Susanna Abella
portanveu de la P.D.E
.

Enllaç:
L’Agència de l’Aigua ultima el seu pla de retallada de serveis
Les empreses públiques de gestió de l’aigua, ACA i ATLL, acumulen un endeutament de més de 2.000 milions d’euros
El “reequilibri econòmic i financer” ajornarà obres, reduirà la neteja de platges i apujarà les tarifes
12/05/11 02:00 – BARCELONA – JOAQUIM ELCACHO

L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) presentarà amb tota probabilitat aquest estiu un pla de reequilibri econòmic i financer per fer front al fort endeutament que afecta aquesta empresa pública de la Generalitat i revisarà a fons el pla hidrològic de Catalunya -formalment, pla de gestió del districte de conca fluvial- aprovat en l’última reunió del govern tripartit.
El pla de reequilibri comportarà una redefinició dels projectes i serveis que han de ser finançats per aquest organisme de la Generalitat. Així, l’ACA deixaria de finançar amb fons públics les obres i serveis en urbanitzacions privades i redimensionaria les ajudes als ajuntaments en la neteja de les platges i aigües litorals.
La retallada de l’ACA inclourà l’ajornament d’una llarga llista d’obres de captació, reutilització, abastament i tractament d’aigües residuals. En aquest apartat de projectes paralitzats s’inclouran les dessalinitzadores Tordera-2 (a construir a Blanes) i Foix (Cunit-Cubelles).
La revisió del pla hidrològic aprovat pel tripartit inclouria una rebaixa en els objectius de millora dels cabals ecològics dels rius i del programa de reutilització d’aigües residuals. En canvi podria donar entrada a la connexió de les xarxes del Consorci d’Aigües de Tarragona i ATLL, desestimada pels consellers Milà i Baltasar.
….. continua aqui.

Recent posts