Carregant dades
un moment, si us plau

La Comunitat de Regants de Roquetes reclama que s’aturen els pous de Vinallop

7 abril 2011

Noticia de El Punt, 2/4/2011.

L’assemblea general es pronuncia contra aquesta obra, diu que serà un altre minitransvasament i que no té res a veure en la descontaminació de Flix

02/04/11 02:00 ROQUETESLurdes Moreso               

La construcció dels pous d’emergència a Vinallop, uns pous que han de subministrar aigua a Tortosa i els municipis del Consorci d’Aigües de Tarragona (CAT) en cas de contaminació durant l’extracció dels llots tòxics del pantà de Flix, torna a aixecar polèmica a les Terres de l’Ebre. La Comunitat de Regants de Roquetes reclama que es paralitzen les obres que executa la societat estatal Acuamed a la vora del canal de la dreta de l’Ebre i redactarà un manifest en contra d’aquesta actuació. Així ho va acordar l’assemblea general en una tensa reunió que va tenir lloc dijous al vespre a La Lira de Roquetes. “Volem que s’aturen les obres perquè aquests pous són per portar aigua a Tarragona”, ha explicat un dels regants, Joan Pegueroles. Membres de la Plataforma en Defensa de l’Ebre (PDE) i d’Unió de Pagesos (UP) van intentar assistir a l’assemblea, però la junta directiva els va forçar a abandonar La Lira. De fet, abans de començar la reunió van desplegar una pancarta en què s’acusava els dirigents de la comunitat de “traficar” amb l’aigua i en què es demanava la dimissió del president, Lluís Blanch.

Tant la PDE com UP donen total suport a la reivindicació de l’assemblea general de la Comunitat de Regants de Roquetes. “La construcció dels pous de Vinallop no té res a veure en la descontaminació de Flix, s’usaran per abastir altres projectes i a l’Ebre no quedarà ni aigua superficial ni d’aqüífer”, ha dit el portaveu de la PDE, Manolo Tomàs. “En cas de contaminació, els pous només podrien resistir quaranta-vuit hores”, ha afegit el portaveu de la PDE. També el coordinador d’UP a l’Ebre, Joan Montesó, denuncia que els pous són per reforçar el minitransvasament.

 

Recent posts