Carregant dades
un moment, si us plau

La Plataforma en Defensa de l’Ebre i l’Escola El Temple de Tortosa han col·laborat en un projecte internacional.

21 desembre 2010

El Bulimba Creek Catchment Coordinating Committe (B4C) (http://www.bulimbacreek.org.au/ ) és una ONG australiana que intenta conservar, protegir i restaurar la conca del riu Bulimba Creek, la segona conca fluvial més gran de la zona de Brisbane (Australia), amb una extensió de 122 km2 i una població d’unes 140.000 persones.

Per crear consciència de l’estat dels rius, cada any el B4C produeix un calendari anomenat el calendari del riu de somnis. S’invita a col·legis de primària a participar-hi. Els alumnes han d’explorar i treballar el tema dels rius i altres zones humides a classe, i després han d’expressar els seus pensaments i desitjos a través d’un gran mural. Aquest mural va acompanyat d’una breu explicació del riu en qüestió, del col·legi, i del grup social i/o conservacionista local (en el nostre cas, la PDE). Hi participen 12 col·legis i cada mural il·lustra un mes de l’any diferent. Després els calendaris es venen per donar a conèixer la situació de cada conca i per recollir fons per continuar amb la feina.

Aquest any, hi han participat col·legis d’Austràlia, França, Tailàndia, i Catalunya – l’Escola El Temple. A finals del curs passat, els xiquets de cicle inicial (1r i 2n de primària) van parlar a classe del riu Ebre, i alguns van visitar el Delta mentre que uns altres van preparar el mural. El resultat final es pot veure aquí. http://www.bulimbacreek.org.au/cgi-bin/download.cgi (feu clic on diu ”you can view the whole calendar here”). La PDE ha coordinat el projecte i ha escrit el text relacionat amb la seva feina. Agraïm la participació de Vincent Pellicer i Joan Panisello que ens van proporcionar les fotos necessàries dels paisatges ebrencs i del moviment social.

Opinió de la PDE, “Ha sigut una col·laboració molt enriquidora amb la qual hem comprovat que per tot el món hi ha gent que es preocupa pels rius i la natura. Sobretot és interessant veure la participació dels més jóvens, que són els que hauran d’agafar el relleu en la lluita per protegir les zones naturals.”

Terres de l’Ebre 13.12.2010

Recent posts

    1 comment

  • Mario 22 desembre 2010

    Un calendari preciós!