Carregant dades
un moment, si us plau

ONG ecologistes i socials recorren al canti per demanar aigua per als rius

18 febrer 2010

En motiu de la II Conferència sobre Escassetat i Sequera

QUÈ?

Sota el lema: “La sequera no és climàtica, és política”, les principals ONGs ecologistes, ambientals i socials realitzen una acció reivindicativa a l’exterior del Palau de Congresos el proper 18 de febrer. Els participants recorreran a la representativa figura d’un canti per denunciar davant la Unió Europea que el Ministerio de Medio Ambiente, Medio Rural y Marino vol emprar l’excusa de la “sequera” per no complir la legislació europea sobre aigua.

QUAN?

Dijous, 18 de febrer:

A les 10.30: lectura d’un comunicat de les ONGs (després de la roda de premsa de la ministra Elena Espinosa)

De 8,30 a 12.30 hores s’atendran als mitjans de comunicacio

ON?

Exterior del Palacio de Congresos de Madrid

Davant la porta principal (Plaça Joan Miró)

Paseo de la Castellana, 99 (entrada principal)

Metro: Santiago Bernabeu (línia 10 de Metro) o Nous Ministeris (línies 6,8, i 10)

QUI?

* COAGRET (Coordinadora de afectados de grandes embalses y trasvases)
* Cuenca Azul
* Ecologistas en Acción
* Greenpeace
* PDE (Plataforma en Defensa del Ebro)
* Plataforma del Tajo
* WWF
* Xarxa per una Nova Cultura de l’Aigua
* Xuquer Viu

PER QUÈ?

Les organitzacions ecologistes, ambientals i socials protesten per dos motius. D’una banda, pel fet de no haver fomentat la seva participació en aquesta Conferència Internacional d’Escassetat i Sequera i, d’altra banda, l’objectiu amagat de la reunió. Concretament, l’administració estatal pretén emprar l’argument de la sequera als països mediterranis per no cumplir la Directiva Marc d’Aigua (DMA). Segons aquestes organitzacions, la sequera no ha de ser una excusa per incumplir la llei. La solució consisteix en establir uns Plans Hidrològics de Conca d’acord amb la nova Cultura de l’Aigua i les necessitats sostenibles de la societat.

Aquesta llei europea estableix com objectiu fonamental la protecció i conservació de la qualitat ambiental de totes les masses d’aigua (rius, aqüífers, aiguamolls, llacs i aigües costaneres) per garantir els usos sostenibles d’aigua a mig i llarg termini.

En el cas dels països catalans, aconseguir aquesta fita requereix disminuir la pressió humana sobre l’aigua, el desenvolupament s’ha d’adaptar als recursos naturals disponibles. També cal emfortir els ecosistemes aquàtics, amb una determinació i aplicació d’uns règims de cabals adequats als rius perquè puguin complir les seves funcions naturals

Més informació:

www.xnca.org

www.ebre.net

Dissabte 20 de Febrer a les 20 hores Assemblea General de la PDE a Tortosa

Recent posts