Carregant dades
un moment, si us plau

Puxeu diu que el cabal ambiental no es pot assumir

24 novembre 2008

En una entrevista a La Veu de l’Ebre de divendres 21 de novembre, el nou secretari d’estat per al Medi Ambient, Josep Puxeu, diu que no es pot assumir un cabal ambiental per al riu Ebre, sense tenir en compte tots els usos de l’aigua que es fan al llarg del recorregut del riu. El Punt de dissabte se’n fa ressò, juntament amb la indignació que han generat les seves declaracions. Aquestes paraules fan preveure que la proposta de cabal mínim proposada per la Comissió per a la Sostenibilitat de les Terres de l’Ebre no sigui assumida.

Recent posts

    2 comments

  • brian 26 novembre 2008

    Que hem de fer amb Puxeu? El podriem demanar la dimissió, pero jo demanaria una medalla per ell – per fi, algu ha dit la veritat! Llastima que no ens ho van dir fa un parell d’anys, temps (i diners) que s’han “perdut” preparant el caudal minim gracies a la tan estimada participació ciutadana entre altres.
    Ara entenc aixo de la participació – natros treballem i ells cobren.

  • Xavi 26 novembre 2008

    Senyors i senyores , nomes fa falta que es llegeixin aquets tros d’article publicat en un diari oficial “La razon” per esbrinar alguna cosa sobre el futur cabal del riu Ebre i el Sr Puxeu.
    En una entrevista en el diario La Razón, el Secretario de Estado de Medio Rural y Agua
    A la pregunta de que si descarta que en un futuro se pueda trasvasar agua del Ebro, Puxeu deja las puertas abiertas:
    Siempre con un nivel de consenso y atendiendo a las necesidades de los ciudadanos españoles. En este momento ha habido un cambio poblacional por incremento de demografía. Los españoles viven en la zona periférica y especialmente en la franja costera, además de las grandes ciudades como Madrid o Zaragoza. Hay un fenómeno de concentración importante. En alguno de estos lugares hay recursos de suelo y agua y, en otros, hay déficits. Tenemos que resolver los problemas de los ciudadanos.

    Jo li diria al Sr Puxeu que s’informi i llegeixi una mica de lo que alguns experts en la matèria diuen sobre el futur del cabal del riu Ebre per un futur immediat.

    Segons els experts en hidrologia, el descens del cabal mitjà de l’Ebre no es frenarà, sinó que s’incrementarà. «És una tendència que no ens ha de sorprendre perquè cada any augmenten els consums urbans i agrícoles. Es construeixen més cases, es fan més piscines o es creen nous regadius, com per exemple els dels canals Segarra-Garrigues o Xerta-Sénia», explica l’hidrogeòleg Antoni Canicio.
    ‘Cap a un forat negre’

    D’altra banda, el professor d’Hidràulica, Josep Maria Franquet, recorda que el volum d’aigua que es va registrar a Tortosa durant l’any hidrològic que ara s’ha tancat ha estat realment inferior al que indica la CHE, ja que l’organisme de conca va modificar el 2001 a l’alça els càlculs de cabal. «Realment el cabal s’ha situat en uns 6.000 hm3. La tendència estadística és de totes maneres clara. La corba d’aportacions d’aigua cau en picat», assegura Franquet.

    El cabal del riu Ebre al seu pas per Tortosa durant l’últim any hidròlògic (d’octubre de 2007 a setembre de 2008) ha estat de 7.058 hectòmetres cúbics, l’onzè registre més baix de les dades històriques que registra la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre (CHE) des de l’any 1912.