Carregant dades
un moment, si us plau

Més d’un centenar de blocs contra el transvasament

17 maig 2008

Adjuntem comunicat de premsa del col·lectiu de blocaires ebrencs sobre l’èxit del manifest blocaire contra el transvasament.

MÉS D’UN CENTENAR DE BLOCS PUBLIQUEN UN MANIFEST CONTRA EL TRANSVASAMENT A BARCELONA
L’oposició al transvasament de l’Ebre a Barcelona també s’ha fet sentir a internet. Més d’un centenar de blocs dels Països Catalans ja s’han adherit al Manifest Blocaire contra el Transvasament, que un grup de blocaires de les Terres de l’Ebre han promogut per expressar l’oposició de la comunitat blocaire catalana al projecte de la canonada que ha d’unir la xarxa del Consorci d’Aigües de Tarragona (CAT) amb la d’Aigües Ter-Llobregat (CAT). En un sol dia, el 15 de maig, més de 70 blocs van publicar el manifest, i la nit del divendres ja s’havia superat el centenar de blocaires adherits a la campanya. Els signants del manifest donen el seu suport a la manifestació que demà, 18 de maig, ha convocat a Amposta la Plataforma en Defensa de l’Ebre. Entre els signants del manifest hi ha dos alcaldes, Pere Muñoz (Flix) i Andreu Martí (L’Ametlla de Mar), així com el president d’ICV a les Terres de l’Ebre, Jaume Forcadell.

L’escrit adverteix que la interconnexió de xarxes serà una infraestructura permanent que perpetuarà la dependència hídrica de l’àrea metropolitana en relació a la conca de l’Ebre, i denuncia l’alarmisme i la manipulació amb què la Generalitat ha gestionat la sequera. A més, el document reclama una informació més transparent sobre la millora dels pantans i la recuperació dels aqüífers; recrimina que el transvasament urgent a Barcelona respon als interessos especulatius que pretenen fer negoci amb l’aigua i consolidar un model de territori insostenible, i recorda que les solucions a la falta d’aigua no són els transvasaments, sinó l’estalvi, la reutilització, la recuperació d’aqüífers contaminats i la dessalinització. El manifest també recorda que la Generalitat ja va renunciar a la interconnexió de xarxes l’any 2004, quan el tripartit va complir el Compromís per l’Ebre signat amb la plataforma i va apostar per la nova cultura de l’aigua. L’escrit també va fa una crida a la responsabilitat dels polítics de les Terres de l’Ebre, davant d’aquest engany flagrant als ciutadans del territori, que van acudir a les urnes confiant que els transvasaments havien quedat enterrats, i que Catalunya apostava per consolidar la nova cultura de l’aigua.

MANIFEST BLOCAIRE CONTRA EL TRANSVASMENT

Els blocaires volem sumar-nos al rebuig que el projecte de transvasament de l’Ebre a Barcelona ha generat a la societat civil del territori. Considerem que la mesura no està justificada i que la canonada que ha d’unir la xarxa del Consorci d’Aigües de Tarragona (CAT) amb la d’Aigües Ter-Llobregat (ATLL) serà una infraestructura permanent que perpetuarà la dependència hídrica de l’àrea metropolitana de Barcelona.

-Per tot això, denunciem l’alarmisme i la manipulació que el govern català i l’Agència Catalana de l’Aigua estan fent de la falta d’aigua i de la insuficiència de les últimes pluges, per justificar el transvasament de l’Ebre a Barcelona. A més, reclamem una informació transparent sobre la millora de la situació dels pantans i també de les aigües subterrànies de les conques internes de Catalunya, ja que l’últim episodi de pluges també ha degut recarregar els aqüífers.

-Denunciem que aquesta política respon als interessos especulatius que pretenen consolidar un model de territori insostenible, de creixement sense límits, que perjudica les Terres de l’Ebre i la resta de territoris perifèrics. Els transvasaments reforcen el consum d’aigua de les grans conurbacions urbanes i les noves zones residencials; generen més expectatives de consum insostenible, d’especulació urbanística, i de destrucció del territori, perquè al mateix temps també fomenten un ús desmesurat de l’aigua, tant a les cases com a les indústries. Els transvasaments no són la solució, sinó l’estalvi, la reutilització de cabals, la recuperació d’aqüífers contaminats i la dessalinització.

-Advertim que no es pot parlar de transvasament temporal degut a la sequera, ja que això és un insult a la intel·ligència de la població de Barcelona i de la resta del país. La mesura no contribuirà a canviar el model de gestió del consum, ja que no es revisaran ni es limitaran les concessions a indústries, urbanitzacions, nous regants o complexos turístics. L’ampliació del minitransvasament a Barcelona afavorirà un projecte, la interconnexió de xarxes, al qual la Generalitat va voler renunciar perquè no complia els principis de la nova cultura de l’aigua.

-Fem una crida a la dignitat i la responsabilitat de la classe política de les Terres de l’Ebre, especialment als càrrecs electes de tots els partits polítics, perquè sàpiguen estar a l’altura i defensen els interessos del territori, davant d’aquest engany flagrant als ciutadans, que van acudir a les urnes confiant que els transvasaments ja havien quedat enterrats, i que Catalunya apostava per consolidar la nova cultura de l’aigua.

-Reiterem la nostra oposició a qualsevol transvasament i a la interconnexió de xarxes inclosa en el decret de sequera, ja que obre la porta a d’altres transvasaments, i manifestem el nostre suport a la dignitat de les Terres de l’Ebre, a la Plataforma en Defensa de l’Ebre i qualsevol altra entitat o col·lectiu que compartisca la causa i l’objectiu d’aturar aquest tipus de projectes. Per tant, donem tot el suport a la convocatòria la manifestació del 18 de maig a Amposta, així com a les properes accions que en el mateix sentit es puguen anunciar en els propers dies.

Ebresfera (Terres de l’Ebre), 15 de maig de 2008

Aquests blocs ja ens hem adherit (última actualització a les 11:18 del 17 de maig)

1-Bloc de la Plataforma en Defensa de l’Ebre
2-
Lo Sifo
3-
Onze de setembre
4-
Manel Zaera
5-
La Comedianta Tortosina
6-
Esquerra de Tortosa
7-
Ebremedia
8-
Emigdi Subirats i Sebastià
9-
Diari sexual d’una ebrenca a la ciutat
10-
La Veu Fosca
11-
Bauen Blog
12-
Calgru
13-
linQ
14-
Tens un racó dalt del món
15-
El Basar de les Espècies
16-
La Marfanta
18-
Lo Portal de Remolins
19-
Lo meu raconeT
20-
El bloc de Carme Pla
21-
L’entorn blaugrana
22-
Històries i tradicions de Tivenys
23-
Coses meves-Tantost
24-
Rafel Serret-El Pont de Pedra
25-
Lo Barber
26-
L’efecte Jauss 2.0
27-
La Plana Ràdio
28-
Així ho penso
29-Jordi Jordan, amb accent ebrenc i obert al món

30-Jaume Forcadell
31-Ilercavònia
32-Poemes i Lletres
33-Nessie School of Languages
34-El Bloc d’en Xavier Monge
35-Prendre la paraula
36-La bitàcola de Xavier Diez
37-Àngel Canet Català
38-Els Països Catalans i el món des de Vic
39-Moisès Martí-Directes a barraca
40-Bloc d’Antoni Garcia
41-INtermitent
42-La Portada
43-11 Metres
44-Torre de Guaita
45-Bloc de Ricardo Roig
46-Dimonis
47-Lo Golafre
48-Consuetudinàrium
49-Indústries i caminars
50-Aleix de Ca la Troca
51-Jordi Sàlvia
52-Festa, lluita i catalogació
53-Lo bloc de la piga
54-Badmetaltaste
55-MeteoTortosa
56-Andreu Martí
57-El Far del Sud
58-El Freak News
59-Pere Muñoz
60-Des de Llíria cap a Itaca
61-Paula Navarro
62-Lleugerblog
63-Lo Rogle de Josep M.
64-Shinkansen a la Petja
65-Lluís Martín Santos
66-De Roquetes vinc…, a Tortosa baixo
67-Cròniques dels Ports Grisos
68-
Tinc una palla a l’ull
69-De baix cap dalt
70-Jesús Ferrer, via Twitter
71-
Alego
72-Entrerunes
73-Mos Entenem
74-I després del somni…el somriure
75-Xalem-Xarxa d’Àrea Local dels Muntells
76-Calaliberal
77-Godall Blog
78-Acord per Godall
79-Llibertats
80-Mireia Galindo
81-De Cal Peixet
82-Associació de Voluntaris del Delta de l’Ebre
83-Campament Base Tortosa
84-Les Cendres del Fènix
85-Atena del Montgó
86-Blog d’en Jotes
87-Sempre hi ha alguna cosa a dir
88-Racó de Tafaner
89-Revolta permanent
90-Sense fruit de l’estipendi
91-Lo Gaiter de l’Ebre
92-Lo Carrer del Riu
93-I amb el somriure, la revolta
94-Delenda est Carthago!
95-Oceans II
96-Som los que Som
97- Lo Bloc de Jordi
98-Lo blog linuxero Ebrenc
99-Lo Mont
100-Jordi Salvia
101-Ara, independència!
102-Assumiràs la veu d’un poble
103-Cinta Panisello Chavarria
104-Matinar No Pot Ser Bo
105-MaRtO’s hoMe

Recent posts