Carregant dades
un moment, si us plau

La Comissió Política Intercomarcal d’ICV a l’Ebre es dissol

20 maig 2008

Començàvem la tarda amb la petició de Joan Sabaté de la moratòria de la interconnexió. Però, la cosa ha anat a més i ICV Terres de l’Ebre ha enviat un comunicat on explica que la Comissió Política Intercomarcal d’ICV a les Terres de l’Ebre es dissol. Vilaweb se’n fa ressò a la portada. Us adjuntem el comunicat d’ICV Terres de l’Ebre a continuació.


La Comissió Política Intercomarcal d’ICV a les Terres de l’Ebre va prendre, en la seva reunió de 13 de maig de 2008, i amb la conformitat de les organitzacions locals que la composen, els següents acords:

1. Dissoldre la Comissió Política Intercomarcal d’ICV a les Terres de l’Ebre. Amb la dissolució del seu òrgan de govern al territori, la gent d’ICV Terres de l’Ebre manifesta la seva disconformitat amb el posicionament de la direcció nacional d’ICV en relació al projecte d’interconnexió de xarxes i al conjunt de la gestió de la sequera, i el seu desacord amb la manera en què s’ha adoptat aquest posicionament, sense debat previ i sense la participació del territori.

2. Crear una plataforma crítica d’opinió, oberta a la participació de la societat civil, que denominarem COHERÈNCIA I TERRITORI, d’acord amb allò que preveu l’article 107 de les Normes de Funcionament d’ICV, amb l’objectiu d’assolir, a curt termini, els següents objectius:

* Promoure la paralització del projecte d’interconnexió de xarxes. COHERÈNCIA I TERRITORI fa seus els plantejaments expressats en el darrer comunicat de la FNCA, i reitera la necessitat d’aturar el procés de construcció de la canonada que ha d’unir el CAT amb el sistema ATLL i repensar les solucions més adients a la situació actual. Per tal d’aconseguir aquest objectiu, treballarem per tal de generalitzar aquest posicionament entre les organitzacions territorials d’ICV, i promourem jornades de debat amb la participació de membres de la comunitat científica.
* Assumir també els plantejaments que fa la FNCA en relació a la necessitat d’estendre l’aplicació dels principis de la Nova Cultura de l’Aigua als planejaments territorials i a l’agricultura.
* Exigir un canvi perceptible en el model territorial de país. Això implica definir un país reequilibrat territorialment i, per tant, adequar els creixements de cada territori de Catalunya a la seva realitat i a la seva disponibilitat de recursos. En el cas de les Terres de l’Ebre, reivindicarem la necessitat d’atendre les demandes d’un territori que arrossega un dèficit històric quan a desenvolupament econòmic i inversió en infraestructures i serveis, i que ha patit i pateix una pèrdua constant de capital humà que, desprès de formar-se fora de les nostres comarques, gairebé mai torna al territori per manca de sortides professionals. En aquest sentit, cal avançar en la creació de les Vegueries amb l’aprovació urgent d’una Llei de divisió territorial de Catalunya.
* Exigir una revisió profunda del funcionament intern d’Iniciativa per Catalunya Verds, per tal de recuperar els principis fundacionals d’Iniciativa quan a participació i democràcia interna. No podem compartir la manera en què s’han pres algunes decisions en els darrers mesos, ni la manca de debat intern que ha caracteritzat aquestes decisions. Cal revisar també la manca de participació ciutadana i diàleg territorial amb que el Govern ha decidit fer un transvasament de l’Ebre.

3. La gent d’ICV a les Terres de l’Ebre, mitjançant la plataforma COHERÈNCIA I TERRITORI, donarà suport i participarà en totes les mobilitzacions que, amb l’objectiu d’aturar la interconnexió de xarxes, promogui el moviment social antitransvasament.

4. Finalment, reivindiquem la política com a instrument per tal de transformar la societat, més enllà de les actuacions erràtiques que han provocat, en les darreres setmanes, indignació i malestar entre la ciutadania.

Tortosa, Terres de l’Ebre, 20 de maig de 2008.

Recent posts