Jornada científica i social. 18 anys de sinergies entre la Plataforma i la comunitat científica

11 Desembre 2018

15 de desembre de 2018 // Biblioteca de Roquetes

Perspectives i reptes per a la lluita en defensa de l’Ebre.

programa i inscripció (gratuïta)

La Plataforma en Defensa de l’Ebre organitza una jornada científica i social per a reflexionar sobre els darrers divuit anys de lluita i plantejar els nous reptes i estratègies per a la defensa de l’Ebre.
La jornada estarà oberta a la ciutadania del territori i comptarà amb la participació de científics que els darrers anys han estat implicats en l’estratègia del moviment social. Entre els participants, s’ha convidat experts del territori, com Antoni Canicio, Josep Maria Franquet o Carles Ibañez. De la resta de Catalunya, Narcís Prat, Isabel Palomera, Jordi Salat, i Francesc Gallart. També hi seran Pedro Arrojo, Javier Martínez Gil, i J.M. Nicolau d’Aragó. Francesc La Roca, del País Valencià. De Múrcia, vindrà Julia Martínez. I Leandro del Moral i Abel Lacalle, d’Andalusia.

Un dels pilars de la lluita en defensa de l’Ebre, especialment durant el període 2000-2004, ha estat la col·laboració i les sinergies del moviment social amb el món científic.

Aquesta jornada té com a objectiu reflexionar sobre aquesta relació simbiòtica entre moviment social i món científic, on els els científics nodreixen d’arguments al moviment social i, al seu torn, la mobilització fa d’altaveu d’aquests arguments i els difon al conjunt de la societat.

També servirà per a analitzar la situació actua i plantejar nous reptes i estratègies. A dia d’avui, els Plans de Conca 2015-2021 estan pendents de sentència en el Tribunal Suprem, mentre s’ha iniciat el període de planificació del tercer cicle 2021-2027.

Aquesta jornada pren com a referència les Jornades de “DE L’EBRE AL SEGURA: PLANIFICACIÓ HIDROLÓGICA I SOSTENIBILITAT”, que es van realitzar l’any 2002, i s’ha convidat el experts que van participar-hi

Diferents professors i científics d’àmbits diferents com l’ecologia, economia, hidrogeologia, pesqueries, geografia ens han acompanyat durant aquests anys. Aquesta jornada és un reconeixement a les persones que ens han acompanyat durant aquest temps, alhora, serà un acte d’homenatge a Antonio Esteban, enginyer i activista per la defensa dels rius.

Experts del territori, com Antoni Canicio, Josep Maria Franquet o Carles Ibañez; dela resta de Catalunya, Narcís Prat, Isabel Palomera, Jordi Salat i Francesc Gallart; Pedro Arrojo, Javier Martínez Gil i J.M. Nicolau, d’Aragó; Francesc La Roca, del País Valencià; Julia Martínez, de Múrcia; Leandro del Moral i Abel Lacalle, d’Andalusia.

A la fila zero s’ha convidat les noves generacions d’experts que treballen des de diferents centres de recerca de les Terres de l’Ebre, com l’Observatori de l’Ebre, la Universitat Rovira i Virgili o la Unitat de sistemes aquàtics de l’IRTA.

Aquesta jornada està oberta al conjunt de la ciutadania del territori, es planteja com a diàleg obert entre el món científic i la societat civil, amb l’objectiu de debatre i traçar noves estratègies de futur.

#18anysLoRiuÉsVida

programa i inscripció (gratuïta)

 

Recent posts