Bloc de la PDE
Header

La PDE ratifica al Tribunal Suprem l’oposició al Pla de Conca

23 octubre 2017 | Publicat per adminpde en General

La Plataforma en Defensa de l’Ebre (PDE) va ratificar ahir al Tribunal Suprem, a Madrid, l’informe sobre les repercussions negatives del Pla de Conca del riu Ebre sobre el Delta. El tràmit s’emmarca dins del recurs contenciós administratiu que la plataforma va presentar fa més d’un any, conjuntament amb l’entitat ecologista Depana i una vintena d’administracions ebrenques.

La PDE lamenta l’agressivitat de l’advocat de l’Estat, que els va acusar d’“insolidaris” i de només preocupar-se pel tram final del riu. “Hem dit que ens centrem en la part final perquè és la part més afectada, a causa de les polítiques i els incompliments de les normatives europees”, explica el portaveu, Manolo Tomàs.

Vist per a sentència, la PDE espera una resolució abans d’un mes. Esgotada així la via jurídica, si no es tenen en compte els arguments que defensa l’entitat ecologista, acudiran a Brussel·les, on ja s’estan investigant el de l’Ebre i més de cent plans hidrològics més.

En aquest sentit, segons la PDE, la Comissió Europea havia “recomanat” esgotar la tramitació administrativa a l’Estat espanyol. “Si la sentència surt negativa, la documentació s’incorpora automàticament a la queixa: no perdem res, reforcem la lluita i complim tràmits jurídics”, resumeix el portaveu ebrenc.

Els activistes ebrencs també han aprofitat a Madrid per reunir-se amb representants d’altres entitats i coordinar així la lluita a Europa. També la que s’està teixint davant el nou Pacto Nacional del Agua. Tot i les peticions de reunions, la PDE se sent ignorada. També lamenta la manca de suport i la “desídia” al territori.

ebredigital.cat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.