Carregant dades
un moment, si us plau

La Plataforma en Defensa de l’Ebre anuncia mobilitzacions per aturar el Pla Hidrològic de la conca

27 octubre 2015

acte01

L’entitat demana crear un front institucional perquè siguin els polítics els que liderin la lluita

La Plataforma en Defensa de l’Ebre ha anunciat noves mobilitzacions de cara al febrer “en clau europea” per aturar l’aprovació definitiva o l’aplicació del Pla Hidrològic de la conca de l’Ebre (PHE). En un acte informatiu a Tortosa, l’organització ha proposat “crear un front institucional” perquè siguin els polítics qui liderin la lluita per aturar el PHE i també han anunciat una manifestació al febrer. El portaveu de la Plataforma, Joan Antoni Panisello, ha reconegut que “serà difícil aturar” l’aprovació del PHE i per això lluitaran perquè no s’apliqui. “És una situació complicada perquè ens deixa indefensos a les Terres de l’Ebre”, ha explicat Panisello.

“Són uns moments interessants i crucials en defensa del riu i del territori”, ha assegurat el portaveu de la Plataforma, que ha explicat que hi ha amenaces sobre la taula. Malgrat això, ha recordat que la Plataforma acaba de complir 15 anys i que ja tenen experiència. “Els que promouen transvasaments n’han après, nosaltres també”, ha dit Panisello, que considera que “no vindran a fer captacions d’aigua”, sinó que intentaran “fer captacions de riu a través d’excedents de concessions de regadius”.

El portaveu ha explicat que “cada vegada que hi ha eleccions” s’esperen “qualsevol cosa” i que, per la seva banda, han intentat fer coincidir la sessió informativa “després de les eleccions catalanes i abans de les eleccions espanyoles” per tal de “no interferir en la campanya electoral”.

www.naciodigital.cat

Recent posts