Carregant dades
un moment, si us plau

La PDE reclama al Govern més implicació contra el pla de conca

13 octubre 2014

Denuncien que noha fet els informes requerits pel Parlament sobre les conseqüències del pla al delta de l’Ebre

N

La Plataforma en Defensa de l’Ebre (PDE) retreu al govern de la Generalitat «falta d’interès» en la lluita contra el pla hidrològic de la conca de l’Ebre i la defensa dels interessos de les Terres de l’Ebre.

El pla de conca serà objecte de discussió aquest mes de novembre a Brussel·les entre la Comissió Europea i el govern espanyol. Per demostrar que aquest pla és nociu per a l’Ebre perquè no inclou uns cabals ecològics suficients per al tram final del riu, la Plataforma fa temps que reclama a l’executiu català diversos informes i documents.

En primer lloc, un pla de gestió dels espais del delta de l’Ebre inclosos dins la Xarxa 2000, així com un informe sobre els efectes negatius del pla de conca al territori, a càrrec de l’organisme coordinador de la Xarxa Natura 2000 a Catalunya.

«Però aquest treball no s’ha dut a terme i les conselleries d’Agricultura i Territori i Sostenibilitat ni tan sols han creat aquest organisme», afirmà ahir el portaveu de laPDE, Manolo Tomàs.

La petició d’aquests informes està refrendada per una resolució del Parlament de Catalunya (aprovada per tots els grups a excepció del PP), en la qual també es demana crear una comissió d’experts per treballar, en el marc de la comissió de sostenibilitat de les terres de l’Ebre, en un reforç de la proposta catalana de cabals ambientals.

«Es tracta de competències exclusives de la Generalitat i que a més no costen diners, de manera que entenem que es tracta d’una qüestió de falta de voluntat o d’ineptitud», afirmà Tomàs. La PDE alerta que ja hi ha veus a Catalunya que aposten per transvasaments, «com el de portar aigua del Segre a Barcelona» a través del Segarra Garrigues.

Cañete

Per altra banda, la PDE lamenta que Miguel Arias Cañete sigui nomenat finalment comissari europeu, tot i que celebren que s’hagi quedat fora de les carteres d’Agricultura i Medi Ambient. Des del moviment recorden les polítiques «nefastes» que ha dut a terme «per a les Terres de l’Ebre», promovent el transvasament. Sense Cañete, des del govern de l’Estat s’impulsa igualment un nou pacte nacional de l’aigua que ha de desembocar en un Plan Hidrológico Nacional contra el qual la PDE reforçarà la lluita en els propers mesos, com ho està fent també amb el pla de conca en l’àmbit judicial, polític i social. Així, es plantegen noves mobilitzacions.

M.Millan – diaridetarragona.com

Recent posts