ERC d'Alcanar denuncia la retenció per la policia de dos membres de la PDE d'Alcanar i les Cases


Nota de Premsa

La passada nit dos membres de l'Assemblea d'Alcanat i les Cases de la Plataforma en Defensa de l'Ebre van ser aturats pels Mossos d'Esquadra quan tornaven d'una reunió de la Intercomarcad de la Plataforma. Aquestes persones ersn Raül Rovira i Joan Reverter "Lo Camat". Els mossos els van aturar a les Cases d'Alcanar davant de Casa Conill, La policia va demanar la documentació i va registrar el cotxe. Al poc de temps va apareixer la policia local d'Alcanar i en observar que portaven cartells de la Plataforma els agents de la policia van demanar veure'ls, les dos persones van accedir però van demanar que després els ji retornessen.

Els mossos d'esquadra i la policia local visiblement nerviosos i després de consultar per telèfon autoritats superiors van retenir aquestes persones sense cap explicació durant més de dues hores( de la 1:00 a les 3:00 del matí), van requisar els cartells de la Plataforma i van denunciar aquestes persones.

Aquest fet està relacionat amb la inauguració avui del Passeig del Marjal a les Cases d'Alcanar amb la presencia del Francecs Sancho, el número 2 dem Ministerio de Fomento i la plana major del PIDE.

ERC-Esquerra d'Alcanar considera inadmisibles aquest fets que són propis de paisos dictatorials que utilitzen les forces de l'ordre no per garantir els drets dels ciutadans sino per vulnerar-los. Són actituds autoritàries del govern de la Generalitat i de l'Ajuntament d'Alcanar que davant del rebuig social als transvasament i la fortalesa de la lluita contra el PHN han perdut els papers i les formes i actuen de manera que recorden el règim anterior, vulnerant els drets i les llibertats dels ciutadans.

ERC-Esquerra d'Alcanar expressa el seu rebuig davant aquestes actuacions policials i mostra la seua solidaritat amb aquests companys i amb la lluita de les Terres de l'Ebre contra el PHN.

ERC-Esquerra d'Alcanar


[ Tornar a la pàgina principal ]