MANIFEST PER SANT JORDI DELS JOVES DE L'EBRE

PER UNA NOVA CULTURA DE L’AIGUA- NO AL PLA HIDRÒLOGIC NACIONAL

Ens han tractat d’ignorants, d’insolidaris, fins i tot de terroristes, per defensar quelcom just i ple de sentit comú! Aquí hi ha les nostres raons:

Ja s’ha acabat el temps de les grans preses, del "formigó", de les obres hidràuliques de dimensions escandaloses. La nova tecnologia permet alternatives més barates i més respectuoses amb el medi ambient.

Ja s’ha acabat el temps del consum descontrolat d’aigua. Hem d’apreciar l’aigua com un recurs escàs i valuós. I que no ens vulguen prendre el pèl! Els pagesos de Múrcia no veuran ni una gota del transvasament de l’Ebre, ja se n’encarregaran d’això els hotels i els 50 camps de golf que estan construint a les terres murcianes i rodalies segons informes de Greenpeace.

Prou d’ignorar els científics. Cap científic consultat, ni tant sols els economistes que havien de valorar la rendibilitat del projecte, han mostrat la seva aprovació al Pla hidrològic.

Aquest pla falseja dades, tant econòmiques com de cabals d’aigua... tractant als ciutadans d’estúpids i enfrontant comunitats.

El PHN acabarà amb el Delta de l’Ebre, (un dels espais protegits més importants d’Europa per la seva biodiversitat i riquesa biològica), perquè potenciarà la salinitat de les seves terres, i el deixarà desprotegit davant l’erosió marina. I les propostes del govern no ens convencen: volem un espai natural, no un port de formigó que defensi el delta contra les onades!

Prou de potenciar la degradació de la costa. La nostra zona litoral, i especialment les zones turístiques més importants, tenen el trist rècord de posseir la costa més deteriorada de tota la mediterrània. Hem de lluitar per un turisme sostenible, que respecti el nostre patrimoni medi-ambiental; per contra, aquest pla hidrològic es prepara per acontentar a les grans empreses de la construcció que seguiran amb aquesta política irrespectuosa contra el medi.

Per totes aquestes raons, i per algunes més, la mobilització social que demana una nova forma d’enfrontar-se a les necessitats hídriques està guanyant força. No solament entre les zones afectades, sinó fins i tot en aquelles terres que en teoria seran les beneficiades. El moviment que d’alguna manera engloba tot aquest descontent es La Plataforma en Defensa de l’Ebre

A Tarragona

Aquest moviment ha arrelat també a Tarragona. Aquí els joves en defensa de l’Ebre treballem per a reivindicar aquestes idees, i per fer veure a la gent la realitat de les nostres queixes.

Si vols ajudar-nos ens trobaràs tots els dilluns a les 19:00h. a l'Oficina de l'Estudiant situada a les instal·lacions Sant Jordi. Av. Andorra s/n de Tarragona.


[ Tornar a la pàgina principal ]