Manifest Dia Mundial de l’Aigua 2004


La Plataforma en Defensa de l’Ebre, volem commemorar esta data amb un acte de sensibilització cap a un recurs indispensable per la vida humana i cada vegada més escàs i contaminat, com n’és l’aigua. I amb aquest propòsit manifestem:

 

 1. El éssers humans necessitem l’aigua per a viure i hem de procurar mantenir tots els ecosistemes que l’afecten en les millors condicions.
   

 2. Mars i oceans, rius i aqüífers estan patint continues agressions degut a l’activitat humana i minvant contínuament la seva quantitat i qualitat d'aquest element.
   

 3. S’ha d’aprofundir ràpidament en una Nova Cultura de l’Aigua que permeti el seu aprofitament racional, el respecte absolut i la preservació de rius, d'aqüífers, de l’entorn marí i les seves flora i fauna respectives.
   

 4. Tota la humanitat, i particularment els pobles de l’estat espanyol, hem de preservar la riquesa biològica de les nostres aigües i reduir-hi dràsticament la contaminació.
   

 5. Cal actuar amb fermesa i rotunditat contra tot mal us de l’aigua i procurar-ne una gestió eficient.
   

 6. Governs i administracions han d’augmentar la seva cura vers els cicles naturals de l’aigua i els ecosistemes que aquests suporten.
   

 7. Això passa, sense cap dubte, per l’aturament del transvasaments i els embassaments irracionals que inclosos en el P.H.N. tenen com a únic objectiu els beneficis empresarials i els interessos econòmics i polítics.
   

 8. La mobilització dels ciutadans i la tasca científica és, ara per ara, la millor manera d’aturar els interessos especulatius dels “comerciants de l’aigua”.
   

 9. Us demanem a tots i totes que seguiu recolzant amb força tota lluita contra la irracionalitat i l’engany.


Des de la Plataforma en Defensa de l'Ebre us animem a seguir cridant ben fort a tot arreu:

 

“LO RIU ÉS VIDA”

“NO MÉS EMBASSAMENTS”

“NO ALS TRANSVASAMENTS”

 

Per una Nova Cultura de l’Aigua.