NOTA DE PREMSA DE LA XARXA PER LA NOVA CULTURA DE L'AIGUA DE LES TERRES DE L'EBRE


Sobre les extraccions de gas al Delta de l'Ebre

Sobre les informacions que darrerament han aparegut a diversos mitjans de comunicació referents a que l'empresa britànica BG Group -antiga British Gas- ha d'iniciar prospeccions per extraure gas natural en el mar Mediterrani, davant del delta del Ebre, la XARXA PER LA NOVA CULTURA DE L'AIGUA DE LES TERRES DE L'EBRE vol manifestar:

- Que som contraris a l'autorització dels treballs que ha sol.licitad l'empresa britànica BG Group.

- La nostra preocupació sobre les repercussions negatives i els forts impactes ambientals que aquests treballs extractius poden ocasionar al Delta de l'Ebre. Tenim constància que treballs similars al Delta del Po (a Itàlia) son causants d'un esfondrament ràpid del Delta i les similituds del Po amb el de l'Ebre són extraordinàries.

- No tenim constància si s'han fet els corresponents estudis d'impacte ambiental previs al desenvolupament dels esmentats treballs, per això demanarem al Departament de Medi Ambient de la Generalitat de Catalunya i al Ministerio de Medio Ambiente si s'han fet i s'han aprovat, i en el seu cas exigirem conèixer els resultats pel que fa a la possible repercussió que pugui sofrir el Delta de l'Ebre.

- Exigirem també conèixer els resultats dels impactes ambientals que les diverses activitats extractives que hi han actualment en aigües del Delta de l'Ebre (plataformes marines de Repsol -Casa Blanca y Camarón, entre altres i que es dediquen a la explotació de jaciments de petroli) puguin ocasionar a la zona.

- Tot i que sembla ser que les extraccions estan previstes que comencin l'any 2008, els treballs d'investigació previs començarien el 2003. Així en la primera fase del projecte, s'instal·laran plataformes y analitzaran els fons marins en un àrea de 6.500 quilòmetres quadrats. És per això que és urgent que és coneguin les previsions dels impactes que s'han d'ocasionar.

- En definitiva, entenem que la extracció d'hidrocarburs que es fa i és vol fer davant del Delta de l'Ebre contribuirà a la desaparició d'aquest sistema natural tan fràgil.

Amposta a 28 de juny de 2002


[ Tornar a la pÓgina principal ]