COMUNICAT DE LA PLATAFORMA PER LA DEFENSA DE LA RIBERA D’EBRE


Després de la visita del President de la Generalitat de Catalunya del dia 17 de juny a Mora d’Ebre i Mora la Nova,

MANIFESTEM:

La plataforma en cap moment va dificultar la celebració de cap visita ni acte dels programats.

La plataforma va convocar a despedir la visita del President de la Generalitat per mostrar el nostre desacord amb el PHN i el transvasament al crit de "LO RIU ÉS VIDA – NO AL TRANSVASAMENT".

La plataforma també va preparar un document per entregar al President de la Generalitat juntament amb un vídeo i una cassette. L’objectiu era donar-li presonalment per part d’empresaris de la comarca convidats a l’acte de la Llanterna.

Al no poder fer-li l’entrega a ell personalment es va donar al Secretari de Presidència Sr. Toni Vives.

Denunciem la nula capacitat de diàleg mostrada pels organitzadors de l’acte que no van voler escoltar l’opinió d’empresaris contraris al transvasament. Es va prohibir l’entrada a 5 persones empresàries sense cap motiu excepte la por a contrastar idees.

Aquesta possibilitat de diàleg amb el President de la Generalitat era totalment possible donat que a l’acte només van assistir-hi uns 15 empresaris (la convocatòria preveia l’assistència de 300 persones). La resta d’assistents eran polítics i premsa.

Fem responsable d’aquesta situació al Sr. Campos, alcalde de Mora d’Ebre i President del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre que va donar ordres expresses al regidor Sr. Piñol i a l’organització (Sr. Ferran Roca) per no deixar entrar als empresaris sota l’excusa de portar roba antitransvasament.

Aquesta actitud contrària al diàleg és responsable de la crispació del territori.

Denunciem el discurs del Sr. Campos en el que una vegada més després de 18 anys ens torna a dir que hem d’agraïr que tenim Hospital a Mora d’Ebre. Fins quan deixaran de fer de l’acció de govern un favor pels ciutadans?. Un dret com és la salut, és una obligació de govern.

El que la plataforma per la defensa de la Ribera d’Ebre denuncia una vegada més són aquelles accions de govern com el PHN, la implantació de centrals eòliques en zones d’interès natural, la implantació d’indústries contaminants, la construcció d’abocadors de dimensions desproporcionades per les nostres necessitats que l’únic que fan és degradar i empobrir el nostre territori.

Mora d’Ebre 18 de juny de 2002


[ Tornar a la pàgina principal ]