COMUNICAT DE LA PLATAFORMA PER LA DEFENSA DE LA RIBERA D'EBRE


Davant de la "Comunicación de la Confederación Hidrografica del Ebro (CHE) - Ministerio de Medio Ambiente" dirigida a la Comunitat de Regants de Benissanet suspenent la concessió d'aigua entre els dies 1 de juliol i 30 de setembre i la posterior marxa enrera una vegada vista la "gran cagada",

MANIFESTEM:

1) Aquest comunicat reconeix clarament que a la Conca de l'Ebre existeix un dèficit de recursos hídrics. Recordem que el govern del PP i el de CiU sempre han justificat el transvasament del riu Ebre dient que sobre aigua i que es perd al mar.

2) Si manca aigua al riu Ebre, la gent que viu i treballa a la Conca té prioritat al seu ús. De juliol a setembre afirmem que és impossible deixar de regar els arbres fruiters de Benissanet sense crear un perjudici irreparable. Volem saber què opina el Departament d'Agricultura i com pot ser que diguin que no en sabien res.

3) La gestió de l'aigua per part de la comunitat de regants de Benissanet és exemplar. No és així a les zones que es vol portar l'aigua de l'Ebre en les que una sobreexplotació en l'us de l'aigua ha portat a una situació insostenible al Llevant espanyol.

4) Aquesta nova agressió directa a l'economia dels habitants de les Terres de l'Ebre demostra una vegada més que som ciutadans de segona: Per què no es redueix el cabal del minitransvasament en 247 l/s en lloc de pretendre tallar el reg a Benissanet?.

5) Denunciem que el Govern de la Generalitat no ha tingut cap informació del comunicat del "Ministerio del Sr. Matas" fins que aquest ha arribat a Benissanet. (O sí que ho sabien?.)

6) Ens ratifiquem en què ni l'Agència Catalana de l'Aigua, ni les Delegacions Territorials de les Terres de l'Ebre demostren cap competència en la gestió del riu. La nefasta gestió del riu Ebre l'està portant a una situació insostenible: Musclo Zebra, manca de peixos, invasió d'espècies foranies, proliferació d'algues, abocaments incontrolats, fracàs del projecte de la navegabilitat, PHN-transvasament etc.

7) Denunciem la incapacitat del Govern de Convergència i Unió per canviar aquesta situació.

8) Denunciem la demagògia dels membres del Govern de la Generalitat que es passen els dies i les hores passejant pel territori prometen a tots els pagesos aigua per regar: Terra Alta, Montsià, pressa de Margalef, pressa dels Guiamets ….. quan a l'hora de la veritat no estan ni tan sols informats de les decisions de la CHE.

9) És un insult a la inteligència la situació creada per aquest comunicat i a la vegada voler fer el transvasament del riu Ebre.

10) El teatre del Sr. Fabra (que cobra UN MIL.LIO al mes per DIRIGIR el PIDE i estar a favor del transvasament), dien que els regants tindran aigua gracies a les ultimes plujes caigudes es per petar-se de riure.

PER TOT AIXÒ:

1) Considerant el riu Ebre i el seu entorn un patrimoni de tots els catalans, la Plataforma per la Defensa de la Ribera d'Ebre alerta a tota la població sobre la incapacitat de l'actual Govern de la Generalitat de preservar-lo per generacions futures.

2) Estem convençuts que només un canvi de l'actual govern per un que entengui el que significa UNA NOVA CULTURA DE L'AIGUA DINS D'UN DESENVOLUPAMENT SOSTENIBLE, pot representar una oportunitat de supervivència per les Terres de l'Ebre.

MIRAVET A 9 DE JUNY DE 2002.


[ Tornar a la pàgina principal ]