ALLÒ QUE EL PHN S’ENDUGUÉ.


Joan Panisello

Sr. President de la Generalitat: Com han canviat les coses des d’aquell fatídic dia en que va donar, més que mai i públicament, l’esquena a les TTE per a caure als braços del PP!

Abans eren uns dissabtes de joia els que vostè es reservava per a visitar-nos. Coneixíem la seua agenda amb setmanes d’anticipació. Darrerament ve en dies feiners, en hores de treball, ho anuncia amb un dia d’antelació i, al darrer moment, avança l’horari dels actes per evitar el crit unànime i empipat del poble, cosa que mai no pot evitar. Des del dia que vostè i el seu partit ens van trair, la truita s’ha canviat del tot. Fa unes setmana vostè va invitar, com feia abans, unes 300 persones a un dinar a Móra. Recorda que n’hi van assistit 15 i, encara, no van deixar-ne passar 4 perquè portaven el nus anti transvasament? Quin canvi, oi?

Fa dues setmanes que vostè deia públicament que l’aigua del riu se l’emportaran, tant si governa el PP com si ho fa el PSOE. Home, gràcies! Quin “defensor” de la terra tenim! Seria ben diferent si l’Ebre estiguès de Barcelona, a la distància a que està el Llobregat o el Besòs, no és així?

Ningú no s’ha negat als parcs eòlics. Tots en som partidaris. El que discutim, des d’aquí, és que ens n’encolomen el 85% del total dels que van a Catalunya, i n’autoritzen en paratges emblemàtics o protegits de la nostra terra (alguns d’ells desaconsellats pel Dep. De Medi Ambient). Per cert, com és que no en contemplen cap a la província de Barcelona? Ací baix, al Sud, seguim essent la “colònia”, els pobres, els productors. Allà , al nord, la “metròpoli”, els rics, els consumidors. No President! Vostè i el seu partit s’han equivocat de mig a mig amb les nostres terres de l’Ebre i, com més va, més ho empastifen! Esperen la propera collita de vots i estiguen tranquils, que serà la que correspon a tot això que estan sembrant! Temps al temps!

Joan Panisello Chavarria

Jesús-Tortosa[ Tornar a la pÓgina principal ]