En Franco no hauria gosat


J. Mª Rodríguez - Banyoles - Girona

La votació de la setmana passada a Brussel·les em confirma en la meva idea: La nostra democràcia actual no deixa de ser, simplement, la dictadura d'unes "élits" político - econòmiques que esperen el seu torn per governar i dedicar-se molt més a la seva pròpia perpetuació en el poder i als seus interessos que al benestar dels ciutadans que "diuen" que representen.

És paradoxal: Ni tan sols en Franco s'hauria atrevit mai a eixugar el riu més important de Catalunya i d'Espanya, el riu Ebre. Per contra, ara són a punt de fer-ho, a l'abric protector de la democràcia, el PP, CiU, el PSOE i el Parlament Europeu. Seran còmplices de la mort d'un riu i del seu delta i de la desesperació de les seves gents. Però ningú els passarà comptes (ja se sap, cada quatre anys hi ha eleccions... si no t'agrada el que fa un partit... vota l'altre). NO VULL que aquests senyors em representin més.

Camps de golf, regadius impossibles, complexes turístics i indústries esperen l'aigua per gastar-la a mans plenes. Estalviar no és una prioritat! Alguns esperen suculentes comissions per obres (Potser també finançament pels seus respectius partits?).

Vull donar ànims als habitants de la conca catalana i aragonesa per seguir units defensant l'Ebre i les seves gents. Si us plau, feu-ho amb ungles i dents, fins a les últimes conseqüències. El riu no és només vostre, és patrimoni de tots. No ho dubteu, en som molts més els que respectem i estimem el riu. I som amb vosaltres.

Per cert! Acabo de rebre el butlletí mensual del Departament de Medi Ambient de la Generalitat. Sembla que inicien una campanya d'estalvi d'aigua. Les he respost amb un e-mail. Les he dit: Està molt bé que feu campanyes d'estalvi d'aigua, programes, jornades, etc...; però abans de res... NO MATEU EL RIU EBRE!


[ Tornar a la pàgina principal ]