Cridòria.


Marià Cano Santos.

Diuen que fem massa cridòria. Malgrat tots els informes científics i tècnics contraris al transvasament, a Barcelona han posat preu polític a l'Ebre. Per misèries partidistes el Govern de la Generalitat ha pactat i ens ha traït. S'ha burlat de l'acord del Parlament de Catalunya i ara ens volen fotre el pèl a tota la gent de l'Ebre. Deu ser que natros ens queixem per vici i sense raó. Deu ser que a l'Ebre ens hem tornat tots bojos de sobte.

Per altra banda, acusen a les plataformes en defensa de l'Ebre de polititzar el conflicte. Perdoneu-me però sembla que m'he perdut alguna cosa, què potser aquest no és un conflicte essencialment polític? Diria més, de profunda ideologia política? Deu ser que per als dirigents de CiU la política fa temps que s'ha reduït al "politiqueo". Clar que tants anys governant acaba deformant la visió del món.

Ja no hi ha lloc per ambigüitats. No caben falsos discursos ni falàcies dialèctiques per part dels nostres representants polítics. Des d'alcaldes fins a parlamentaris cal actuar ja! Cal que es posicionen amb força i deixar-se de punyetes en la lluita final davant de les autoritats europees. Ja sabem on ens porta el pactisme irrisori.

Sabeu què? Lo pitjor de tot és que a més ens prenen per imbècils. Pobres ignorants, ramat de manses ovelles que vivim solitàries i salvatges en inhòspites terres. No sabem que el PP ens porta la felicitat i el progrés de la mà del bon pastor Pujol i els seus pastorets Roig, Rius, Curto, Mas, Puig, Sancho…etc. Els mateixos que ara intentaran fracturar socialment el territori i sembrar la desunió de manera sistemàtica. Un a un si els cal. Porta a porta.

Sempre ens havien dit que aquí baix ens dedicàvem a fer "l'indio", però entre unes coses i altres començo a sentir-me més indígena que mai. Tinc com un no sé què, saps?, una picor que me puja per l'esquena fins al cervell i que m'arrossega de forma irrefrenable a plantar cara als rostres PPàlids. Així que me declaro formalment en Peu de Lletra, en estat de rebel·lió intel·lectual i revolta civil. Diuen que fem massa cridòria, però no hi ha pitjor sord que el qui no vol escoltar.


[ Tornar a la pàgina principal ]