Articles


No és insult sinó definició.

Enric Carbó.

El senador per CiU Sr. Beguer s’ha sentit ofés i insultat pels cartells de la Plataforma on apareix la seva fotografia. Fins i tot ha demanat una explicació a l’alcalde de Tortosa ja que l’ajuntament dona alguns diners a aquest moviment social.

Crec que el senador té una sensibilitat massa exacerbada. Imaginem-nos per un moment que fa vint segles els seguidors del Crist haguessin editat uns cartells dient “aquests han crucificat Jesús” amb les fotos d’Anàs, Caifàs, Herodes i Pilat. Seguint amb aquesta analogia, és concebible que el bo de misser Ponç Pilat protestés dient que ell no va crucificar Jesús, sinó que ans al contrari, va intentar tot el possible -fins i tot fer-lo assotar- per a que no l’executessin? No té sentit, la Història ha posat el paper de Pilat al seu lloc.

Això mateix se m’ocurreix davant les protestes del senador Beguer. El senador té un poder que li ha atorgat el poble d’aquestes terres per a que ens represente i defense els nostres interessos. Com deia el programa de CiU de les últimes eleccions: “es donarà prioritat a les inversions necessàries per al ple desenvolupament social, econòmic i cultural”. La foto del Sr. Beguer llavors també apareixia penjada a tots els carrers demanant el vot. Doncs bé, davant l’agressió més gran en décades que ha patit el nostre territori, com ha utilitzat el senador Beguer aquest poder que el poble li ha atorgat? S’ha rentat les mans i no ha votat. És cert que no ha caigut amb la tremenda indignitat dels seus companys de cartell, el diputat pel PP Sr. Bertomeu i el senador per CiU Sr. Roig que han votat a favor de l’expoli de la nostra terra. Una baixesa que no ha esperat el veredicte condemnatori de la història, ja que la gent per sort és conscient del què ens estem jugant i del paper que fa cadascú. D’aquí les fotos penjades al carrer, no ara amb les promeses, sinó amb el que han fet.

Ningú nega al senador i ex-alcalde Beguer els mèrits al llarg de tots els anys de la seva carrera política. El cartell en qüestió només informa d’un fet puntual però trascendent. La Plataforma no insulta. Segons el diccionari insultar és “ofendre amb actes o paraules ultratjosos”. Comparar el seu procedir inhibit amb el del governador romà de Palestina als temps de Jesús podrà ser una analogia més o menys discutible, però no és un insult. De fet, a molts ens sembla que és una definició molt encertada de la seva actitud quan la votació del transvassament.


[ Tornar a la pàgina principal ]