Pluja d'informació sobre el Pla Hidrològic Nacional a La Salle

Enginyeria i Arquitectura La Salle (www.salleURL.edu), de la Universitat Ramon Llull (www.url.es), amb l’ajut dels Joves per a la Defensa de l’Ebre, ha realitzat una exposició sobre els efectes del PHN i del transvasament a les Terres de l’Ebre. Aquesta exposició, ubicada al bar de l’escola d’arquitectura (C/ Quatre Camins, 2 - Barcelona) i a la sala d’estudis de l’escola d’enginyeria (Passeig Bonanova, 8 - Barcelona), està dividida en dues parts. La primera exposa alguns dels arguments científics crítics amb el PHN. Els cartells que la conformen van acompanyats de dibuixos en clau humorística que complementen la informació escrita. La segona part mostra l’oposició social que està tenint el PHN amb una fotografia ampliada de cadascuna de les grans manifestacions que s’han fet: Amposta, Saragossa, Móra d’Ebre, Barcelona, Madrid, Tortosa, Marxa Blava per Europa, Brussel·les, Deltebre i novament Barcelona.

El muntatge de l’exposició, amb l’ajuda dels coneixements tècnics dels enginyers de l’escola i dels coneixements artístics dels arquitectes, s’ha confeccionat amb un toc d’originalitat. Els cartells agafen la forma d’una gota d’aigua que penja del sostre, amb informació a les dues cares d’aquesta. Podríem afirmar que del sostre hi cau una pluja amb gotes d’aigua carregades d’informació sobre el PHN i el transvasament.

La mostra es podrà visitar fins el divendres 17 de maig. A més a més, el dimecres 15 de maig a la una de la tarda, i coincidint amb la setmana de Festes de La Salle, es projectarà el documental “Aigua, la font de la vida” de Màrio Pons. Seguidament hi haurà una taula rodona on el biòleg Carles Ibáñez (Seo-BirdLife) farà una ponència sobre els impactes ambientals del PHN i el professor Ferran Barreno (PDE Barcelona) presentarà el moviment social que ha nascut amb la Plataforma per a la Defensa de l’Ebre.

Podeu veure fotografies de l'exposició a la Web de les Fotos (www.iespana.es/FotosAntiTransvasament).


[ Tornar a la pàgina principal ]