Homenatge a SebastiÓ Juan Arbˇ

23 d'abril de 2002

La Plataforma per a la defensa de l'Ebre vol celebrar el centenari del naixement de SebastiÓ Juan Arbˇ (28 d'octubre de 1902), un dels principals escriptors de les Terres de l'Ebre, fent-li un homenatge p˙blic per la seva defensa del territori i la seva gent. SebastiÓ Juan Arbˇ amb la seva obra literÓria va donar a conŔixer les nostres terres a la resta del paÝs, i va deixar constÓncia de l'esforš que varen fer els seus habitants per transformar-les.

En uns moments en que les Terres de l'Ebre, nom amb el que va titular el seu llibre publicat l'any 1932, es veuen amenašades pels transvasaments de l'Ebre, la Plataforma creu que Ús just reivindicar i homenatjar una de les principals figures literÓries d'aquestes terres que tant es va significar en la seva defensa. No en va el Delta, el riu i la seva gent han estat bandera literÓria de la seva obra.

La diada de Sant Jordi serÓ quan la Plataforma li retrÓ un homenatge popular. La Plataforma farÓ una crida a la ciutadania a participar en una llegida continua i de manera ininterrompuda de gairebÚ 10 hores de la seva obra literÓria. La gent anirÓ passant per un lloc encara per determinar dĺAmposta, i llegirÓ durant uns minuts fragments de la seva obra literÓria. En l'acte podran participar persones de qualsevol edat i condiciˇ.

En dates mÚs properes a Sant Jordi, la Plataforma oferirÓ una roda de premsa per informar de manera mÚs Ómplia de tots els detalls dĺaquest i altres actes que es faran per lĺhomenatge.

Us agrairÝem que us feu ress˛ de la notÝcia. GrÓcies.

Amposta, 31 de gener de 2002


[ Tornar a la pÓgina principal ]