Campanya de cartes a Europa

Us volem donar les gràcies per la vostra participació en la campanya Nadalenca d'enviament de postals a Romano Prodi i a Margot Wallström. Calculem que en van rebre al menys 1.000 cadascú. Ens han dit des de Brussel.les que han causat molt d'impacte.

Ara us demanem que escrigueu cartes a MICHEL BARNIER, el Comissari de la Política Regional i Fons Estructurals de la Unió Europea. Esta comissió és la que decideix si donen diners de la UE per al PHN o no. Així és que els hem de convèncer de que el PHN seria un malbaratament de diners i un "desastre" per a les nostres terres.

Este senyor és francès i, per tant, li podem escriure directament en un català senzill. O en francès, anglès, o fins i tot en castellà si ho preferiu.

És important que les cartes siguen individuals i personals. No importa si són 2 línies o 20 pàgines. No importa si ho fem a mà, a màquina o amb l'ordinador. No importa si li parlem dels diners, del riu, de la pesca, del Delta, dels nostres avantpassats, o de les generacions futures. Lo important és escriure allò que ens surti del cor.

Si encara així no sabem que dir-li, podem mencionar algun d'estos temes:

· Per al total de les obres del PHN, es demanaran 7.000 milions d'Euros de la comunitat europea
· Actualment hi ha moltes queixes i interpel.lacions a la EU sobre el PHN que s'estan estudiant
· El PHN va en contra de les normes europees, concretament les directives sobre Aus, Hàbitats Naturals, i la nova Directiva Marc d'Aigües
· Demanem que la UE faci complir les seves pròpies normes i principis
· El progressiu coneixement del tema que tenen molts Eurodiputats i el suport que ens donen
· La falta d'estudis rigorosos sobre els impactes ambientals
· Exemples anteriors de corrupció i mal ús dels fons europeus per part d'Espanya
· El fet de que Espanya és el país de la UE que comet més infraccions contra el medi ambient (amb 19 denuncies només a l'any 2001)
· La "desaparició" dels informes fets pels científics espanyols, els quals ara sabem no eren gens favorables al PHN
· L'enorme rebuig que ha rebut el PHN en estes terres i, quan es coneixen les dades, en altres zones de Espanya
· Les multitudinàries manifestacions i altres actes
· El fet de que ARA MATEIX ja no baixa prou aigua pel riu per a cobrir les seues necessitats i les del Delta · Els disbarats de turisme de masses i sobreproducció de cultius en les zones on precisament demanen esta aigua · Altres solucions més sostenibles
· La Nova Cultura de l'Aigua

La direcció d'este senyor és:

Michel Barnier
Comissió de la Política Regional
Rue de la Loi, 200
B-1049 Bruxelles
Bèlgica


Si encara no en teniu prou, es pot demanar consells a Mª Jesús (marjes@ctv.es, 659 433 727) o Sílvia (977 443702, briansilvia@hotmail.com).Però sobre tot recordeu que han de ser les vostres cartes, que cada persona escrigui el que li surti sense cap temor.

Per últim us demanem un petit favor. Una vegada hagueu enviat la carta, podríeu fer-ho saber a la Mª Jesús o la Sílvia, o bé apuntar el vostre nom a la llista que tenim a la parada del mercat. Així sabrem quantes cartes s'han enviat aproximadament. I no us oblideu d'escriure d'on sou! Animeu-vos !!

PLATAFORMA PER A LA DEFENSA DE L'EBRE


[ Tornar a la pàgina principal ]