Carregant dades
un moment, si us plau

La PDE viatja a Brussel·les per obrir camí a la supervisió europea del Pla de l’Ebre

7 juny 2013

La Plataforma en Defensa de l’Ebre ha rebut un escrit de la Comissió de Peticions del Parlament europeu en què accepta la seua petició d’avaluar si supervisa de prop el Pla de conca que el Partit Popular pretén aprovar per a l’Ebre. “Seria un fet que no té precedents però que entenem que es pot enquadrar en el principi de precaució: examinar una llei en fase d’elaboració, que és evident que ignorarà directives Europees”, ha remarcat la PDE.

Davant la possibilitat, tal com apunta la comissió en el seu escrit, que hi haja un debat públic sobre el cas el proper mes de juny a Brussel·les, els antitransvasament envien este dimarts una delegació a la capital belga per consolidar que la petició siga debatuda en la data apuntada. Per tal motiu, els antitransvasament tenen previst dur a terme diverses trobades i reunions tant amb membres del Parlament europeu com amb ONG mediambientalistes europees, “així com amb tècnics i experts que tinguin alguna cosa a veure amb el seguiment i control dels plans hidrològics d’àmbit europeu”.
“En el debat del juny, està previst que els impulsors del Pla, és a dir, el Govern espanyol, i els detractors, intercanvien els arguments davant la petició que hi haja una intervenció europea”, segons ha explicat Susanna Abella, portaveu de la PDE.
Cal recordar que el 15 d’octubre de 2012 una delegació de la PDE ja es va desplaçar a Brussel•les per entregar a la Comissió de Peticions del Parlament europeu 15.000 signatures on demanaven explícitament la intervenció de la Comissió europea en la elaboració del Pla hidrològic de la conca de l’Ebre, davant la certesa que el Govern espanyol no tenia cap intenció d’incorporar en l’esmentat Pla les normatives europees sobre aigua i medi ambient que poguessen garantir el futur del delta de l’Ebre.
En aquell moment es va aprofitar el viatge per reunir-se amb tècnics de la Direcció General de Medi ambient de la Comissió europea i amb diverses ONG d’àmbit internacional, a les quals es va explicar la situació en què quedarien les Terres de l’Ebre si no es fixava un cabal ambiental suficient per al manteniment del bon estat del riu i del Delta.

Sílvia Berbís

Recent posts