EUROPA CONDEMNA ESPANYA PELS PLANS DE CONCA

5 Octubre 2012

PRIMERA CONDEMNA DE LA UNIÓ EUROPEA AL REGNE D’ESPANYA PER INCLUMPLIR LA DIRECTIVA MARC:

Terres de l’Ebre, 4 d’octubre 2012
Els Tribunals de Justícia de la Unió Europea han condemnat a l’estat espanyol per incomplir els terminis en la redacció dels Plans de Conca, entre ells el de la Conca que de l’Ebre, dels que es porta un retard considerable i que encara no tenen data de finalització.

Des de la Plataforma en Defensa de l’Ebre pensem que amb aquesta condemna, s’inicien un seguint de condemnes que ficaran en evidència la nul•la voluntat del govern espanyol es preservar els rius i el mercadeig que ha existit en la redacció dels Plans de Conca.

Els Plans de Conca havien d’estar acabats a finals del 2009, únicament està acabat el de Conques Internes de Catalunya que va ser aprovat els darrers dies de govern tripartit.

En el cas concret del Pla de Conca de l’Ebre, la major part del Pla va estar enllestit en els terminis previstos. Posteriorment els cabals ambientals dels rius  i especialment el cabal del tram baix en el Delta, van encallar el procés perquè hi ha mes concessions cedides al llarg de la conca que aigua necessiten els rius per mantenir-se. El Pla de Conca redactat només te en conte els interessos de regants e hidroelèctriques i menysprea la preservació del riu, les normes europees, els ciutadans i els espais naturals, entre ell el Delta de l’Ebre a qui condemnen a la seua desaparició per  la gestió especulativa del riu.

Denunciem la irresponsabilitat de la Confederació i del govern d’Espanya per gestionar l’Ebre d’esquena a les normatives europees, això te un cost econòmic per als ciutadans que som el que paguem aquestes condemnes amb els nostres impostos.

Per tots aquests motius, la PDE, vam iniciar la passada primavera la recollida de signatures per que sigui la Comissió Europea qui tutele el Pla de Conca de l’Ebre amb criteris de sostenibilitat i no de pura especulació econòmica.

PLATAFORMA EN DEFENSA DE L’EBRE

SENTENCIA DEL TRIBUNAL DE JUSTICIA (Sala Sexta)

Recent posts